Lauttaliikenne Lehmäsaareen (ID #185)

Julkaistu 09.04.2021

EI JATKOON 

Lehmään ei ole viime kesinä lauttaliikennettä järkevään hintaan. Voisiko yhteysalus, joka käy myös muissa saarissa, piipahtaa myös Lehmän laiturissa?

IDEAN HYÖDYT

Lehmä on upea retkeilykohde ja ansaitsee tulla nähdyksi ja koetuksi myös heille, jotka eivät omaa venettä omista. Retkeily saaristossa lisää arvostusta luontoa ja lähisaaristoa kohtaan ja voi lähentää ihmistä luonnon kanssa.

IDEAN JÄTTI: Altti Öhman

VASTAUS:

Kiitos ideastasi Kotkan ensimmäisen osallistuvan budjetoinnin kokeiluun! Kotkan kaupungin asiantuntijat ovat perehtyneet ideaasi ja arvioineet sen osallistuvan budjetoinnin arviointikriteerien perusteella. Arviointikriteerit löytyvät täältä: Arviointikriteerit

Valitettavasti ideasi ei edennyt jatkoon osallistuvassa budjetoinnissa. Ideaa ei voida toteuttaa, sillä Kotkan kaupunki ei tällä hetkellä järjestä saaristoliikennettä, ja saaristoliikenteen järjestämisen kustannukset ylittäisivät osallistuvaan budjetointiin varatun määrärahan (15 000 euroa/alue).

Saaristoon kulkee sekä yhteysaluksia, kaupallista vesiliikennettä että tilauskuljetuksia. Saariston yhteysalustoiminta on elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen alaista toimintaa. Yhteysalusliikenteestä vastaa Varsinais-Suomen ELY-keskus. Yhteysalusliikenne on tällä hetkellä maksutonta. Lehmäsaareen ei tällä hetkellä ole tällaista yhteysalusliikennettä.

Linkki ely-keskuksen sivuille:
https://www.ely-keskus.fi/saaristoliikenne