Kyminlinnan kehittäminen ”Matkakeskus” (ID #315)

Julkaistu 22.04.2021

EI JATKOON

Kyminlinnan alueelle sijoitetaan Keskusliikenneasema, mikä sisältää rautatieaseman, linja-autoaseman sekä niihin liittyviä kaupallisia palveluita, kuten vaikkapa kioski, ravintola ja taksiasema.

Tämän lisäksi liki 80 hehtaarin alueelle saataisiin jatkossa sopimaan vaikka uimahalli, skeittiparkki, kunnon kesäteatteri, arboretum, pilkkihalli, tori, ulkoilualue, urheilupuisto..

IDEAN HYÖDYT

Sijainti on keskellä Kotkaa ja lisäisi kaupungin vetovoimaa ja helpottaisi kaupunkilaisten liikkumista. Sijainti olisi myös otollinen mahdollista rantarataa ajatellen. Nykyinen ratalinjaus Kyminlinnan kohdalla jäisi sataman tavaraliikenteen käyttöön, kun linnoituksen alueelle tehtäisiin erillinen pistoraide henkilöliikenteelle. Ehdotetuilla lisäpalveluilla toimintaa voitaisiin laajentaa Matka- ja toimintakeskukseksi, jolloin voitaisiin myös toteuttaa kustannustehokkaat energiaratkaisut.

MAHDOLLISET YHTEISTYÖKUMPPANIT

Ideaa voidaan arvioida kaupungin pääosin talkoilla matkailun ja teknisen toimialan sekä Kotkan Energian ja Hamina-Kotka sataman toimesta. Suunnitelman tekeminen vaatii jo pääosin ulkopuolisen palvelun käyttämistä.

IDEAN JÄTTI: Kalle Wahlberg

VASTAUS:

Kiitos ideastasi Kotkan ensimmäisen osallistuvan budjetoinnin kokeiluun! Kotkan kaupungin asiantuntijat ovat perehtyneet ideaasi ja arvioineet sen osallistuvan budjetoinnin arviointikriteerien perusteella. Arviointikriteerit löytyvät täältä: Arviointikriteerit

Valitettavasti ideasi ei edennyt jatkoon osallistuvassa budjetoinnissa. Ideaa ei voida toteuttaa, sillä Kyminlinnan alue ei ole Kotkan kaupungin omistuksessa, ja idean laajuus ylittää osallistuvaan budjetointiin varatun määrärahan (15 000 euroa/alue).

Kyminlinnan alueelle on valmisteilla asemakaava, minkä yhteydessä voidaan arvioida ideassa esille tuotuja asioita. Kaavan laatimisen tavoitteena on turvata Kyminlinnan luonto-, historialliset ja kulttuuriarvot sekä mahdollistaa alueelle sopivaa toimintaa. Tavoitteena on mahdollistaa alueen käyttö virkistykseen ja tapahtumille sekä sen kehittäminen matkailukohteena. Idea on välitetty asemakaavan valmistelijalle.
Asemakaavaa valmistelee kaavoitusarkkitehti Patricia Broas, puh. 040 647 1539, patricia.broas@kotka.fi.

Linkki asemakaavan sivulle:

Kyminlinna (1019)