Kuutsalon Mullin yhteysaluslaiturille lasin- ja metallijätteiden keräys (ID #223)

Julkaistu 15.04.2021

EI JATKOON 

Kuutsalossa, kuten koko Kotkan saaristossa, jätehuolto pelaa siten, että asukkaat ja mökkiläiset tuovat jätteet kaupunkiin jäteastioihin. Jätelajittelupisteet yhdessä Kymenlaakson Jätteen kanssa lisäisi jätteiden kierrätystä ja vähentäisi roskaamista herkällä saaristoalueella. Kuutsalon Mullin yhteysaluslaiturin läheisyyteen toivottaisiin kierrätyspisteitä ainakin lasille ja pienmetallille. Suuremmille metalliromulle ja vaarallisille jätteille on kesäisin järjestetty keräily. Lisäksi samalla keräysastioihin voisi liittää infoa jätteen kierrätyksestä ja sen tarpeellisuudesta.

IDEAN HYÖDYT

Lasin ja pienmetallin keräys lisäisi kierrätysastetta, koska moni saattaa laittaa jätteet samaan pussiin, kun tuo jätteet kaupunkiin. Tällöin lasit ja pienmetalli voisi jättää keskitetysti yhteiseen säiliöön ja lisäisi jätteen ns. puhtautta, että siellä olisi pääsääntöisesti muovi yms. sekajätettä.

MAHDOLLISET YHTEISTYÖKUMPPANIT

Kymenlaakson Jäte ja tarvittaessa esim. Kuutsalo-Seura ry voi olla apuna.

IDEAN JÄTTI: Olli-Pekka Brunila

VASTAUS:

Kiitos ideastasi Kotkan ensimmäisen osallistuvan budjetoinnin kokeiluun! Kotkan kaupungin asiantuntijat ovat perehtyneet ideaasi ja arvioineet sen osallistuvan budjetoinnin arviointikriteerien perusteella. Arviointikriteerit löytyvät täältä: Arviointikriteerit

Valitettavasti ideasi ei edennyt jatkoon. Ideaa ei voida toteuttaa, sillä Kotkan kaupunki ei järjestä jätteenkeräystä. Kotkan alueella jätteenkeräystä järjestää Kymen Laakson Jäte, jonka kanssa saarelaiset voivat sopia jätekeräyksen järjestämisestä. Esimerkiksi siten, että saarelaiset itse kuljettaisivat jäteastian yhteysalukselle ja tyhjentävät astian mantereella johonkin, josta jätteenkerääjä voi jätteen hakea.
Linkki Kymenlaakson Jätteen sivustolle: https://www.kymenlaaksonjate.fi/