Kotkan Energian tulos vuodelta 2020 oli haasteista huolimatta hyvä

Julkaistu 08.04.2021

Talvi oli ennätyksellisen leuto ja yhtiön kaukolämmön myynti toteutui reilusti alle suunnitelman. Sähkömarkkinoilla nähtiin ennätysalhaisia hintoja, jotka aiheuttivat haastetta sähkön myyntiin ja suojauksiin. Rahoitusmarkkinat lähes pysähtyivät keväällä Koronan vaikutuksesta, joka aiheutti suuria muutoksia rahoitussalkkuun. Alkuvuodesta 2020 Kotkan Energia Oy luopui osuudestaan Karhu Voima Oy:ssä.

Konsernin liikevaihto oli 49,8 milj. euroa ja tilikauden tulos 4,3 milj. euroa. Liikevaihto laski reilusti, tulos laski myös, mutta haasteisiin nähden maltillisesti. Investointeja tehtiin 4,4 milj. euron arvosta, joista suurin oli kaukolämpöverkon parannusinvestointi Keskussairaalan kupeessa. Euromääräisesti investointitaso oli huomattavasti maltillisempi edellisvuosien 10 milj. eur tasoon nähden. Konsernin kokonaislainamäärä pieneni lähes 10 milj. eur ja omavaraisuusaste nousi yli 45 %:iin.

Yhtiön paikallisuus ja kaupungin omistajuus on seudun elinkeinolle tärkeää. Viime vuonna yhtiön toiminta tuotti 15,9 milj. euroa Kotkan ja Etelä-Kymenlaakson hyväksi erilaisten palveluiden, tuotteiden, vuokrien ja maksettujen verojen muodossa.

Lue koko tiedote ja vuosikertomus Kotkan Energian verkkosivuilta.