Koskipuiston kehittäminen (ID #153)

Julkaistu 09.04.2021

JATKOON 

1. Grillauskatos Siikakosken eteläisemmälle uimarannalle.

2. Telttailualue parkkipaikalle.

3. Arboretumin puihin uudet kyltit.

IDEAN HYÖDYT

1. Grillauskatos palvelisi niin Koskipuiston alueella vierailevia kuin Siikakosken kalastusalueella kalastavia. Kalastajat ovat jo vuosia toivoneet Ruhavuolteen grillauskatoksen lisäksi grillauskatosta kalastusalueen alapuoliselle alueelle. Oiva paikka olisi eteläisemmän uimarannan hieman metsässä olevan pöydän kohdalle. Samalla kalastuspainetta Ruhavuolteelta ja Siikakosken niskalta saataisiin vähennettyä ja siirrettyä vähemmän kalastetulle kalastusalueen eteläisemmälle alueelle.

2. Telttailualue palvelisi etupäässä kalastajia. Kalastajat ovat jo vuosia toivoneet, että telttailu mahdollistettaisiin Siikakosken kalastusalueella. Ainoat edulliset ja lähettyvillä olevat majoitustilat ovat Villa Munkholman 2 pientä mökkiä. Em. mökit eivät ole riittävät runsaalle kalastaja joukolle, jonka seurauksena kalastajia joutuu yöpymään autoissaan. Ehdotettu paikoitusalue erittäin vähällä käytöllä, joten telttailualue olisi perusteltua tehdä sinne. Tämä parkkialue on sammaloitunut ja ruohottunut, näin ollen se kävisi jo nyt alustaltaan telttailuun. Suotavaa olisi rajata alue ja kyltittää alue telttailijoille.

3. Arboretumiin uudet kyltit puihin. Puihin tulisi saada edustavammat kyltit, joissa kerrottaisin hieman taustoja puulajista.

IDEAN JÄTTI: Heikki Helynen

VASTAUS:

Kiitos ideastasi ja osallistumisesta Kotkan kaupungin ensimmäisen osallistuvan budjetoinnin kokeiluun.
Asiantuntijat ovat perehtyneet ideaasi, ja se etenee jatkojalostettavaksi. Idean eteneminen äänestysehdotukseksi edellyttää vielä rajaamista, tarkentamista ja kehittämistä työpajassa, sillä esimerkiksi grillauskatos ylittää osallistuvan budjetoinnin määrärahan (15 000 euroa/alue). Ideaa käsitellään Karhulan verkkotyöpajassa, joka järjestetään tiistaina 4.5. klo 17-19 (Teams).