Koirapuisto ja pururata (ID #142)

Julkaistu 01.04.2021

EI JATKOON 

Sunilaan tai Suulisniemeen koirapuisto. Alue on suosittu ulkoiluun. Koiria on alueella paljon, mutta lähin puisto on Kumparepuistoissa. Koirapuiston yhteydessä voisi mahdollisesti olla uittopaikka.

IDEAN HYÖDYT

Sunila on jälleen suosiossa. Vanhan pururadan yhteyteen puisto sopii, rauhallinen alue ja ulkoilu ympäristö. Vaatii myös pururadan kunnostuksen. Palvelee kaikkia liikkujia ikään katsomatta.

MAHDOLLISET YHTEISTYÖKUMPPANIT

Alueella toimii Sunila pro -yhdistys, jonka uskon olevan halukas auttamaan.

VASTAUS:

Kiitos ideastasi ja osallistumisesta Kotkan kaupungin ensimmäisen osallistuvan budjetoinnin kokeiluun. Valitettavasti ideasi ei edennyt jatkoon osallistuvassa budjetoinnissa. Kotkan kaupungin asiantuntijat ovat perehtyneet ideaasi ja arvioineet sen osallistuvan budjetoinnin arviointikriteerien perusteella. Arviointikriteerit löytyvät täältä: Arviointikriteerit

Ideaa ei voida toteuttaa, koska kustannukset ylittävät osallistuvalle budjetoinnille varatun määrärahan (15 000 euroa/alue), sillä uuden koirapuiston rakentamiskustannukset ovat poikkeuksetta yli 15 000 euron. Kaupunki suunnittelee ja toteuttaa erilaisia palvelujaan suhteessa alueen käyttäjämäärään ja pyrkii tarjoamaan niitä tasapuolisesti kaikille käyttäjäryhmille.

Pururata puolestaan ei sijaitse kaupungin alueella, joten sen kunnostamista ei tässä yhteydessä voida tehdä. Alueelta puuttuu myös valaistus ja kunnostamisen kustannukset ylittäisivät alueellisen 15 000 euron budjetin.