Karhulan vesitornista nähtävyys (ID #172)

Julkaistu 09.04.2021

EI JATKOON 

Karhulan vesitornin maalaus kirkkailla väreillä. ”Hattuun” ja jalkaan oma sävynsä. Tämä olisi koko Kotkan nähtävyys, hienompi ja edullisempi kuin vaikka Haminan lipputanko.

IDEAN HYÖDYT

Karhula näkyväksi. Toimisi nähtävyytenä muualta tulijoille ja meiän kaikkien iloksi.

MAHDOLLISET YHTEISTYÖKUMPPANIT

Uskoisin, että sponsoreita ja talkoolaisia löytyisi jonkun verran, mutta tuskin ihan ilmaista olisi.

IDEAN JÄTTI: Mira Lecklin

VASTAUS:

Kiitos ideastasi Kotkan ensimmäisen osallistuvan budjetoinnin kokeiluun! Kotkan kaupungin asiantuntijat ovat perehtyneet ideaasi ja arvioineet sen osallistuvan budjetoinnin arviointikriteerien perusteella. Arviointikriteerit löytyvät täältä: Arviointikriteerit

Valitettavasti ideasi ei edennyt jatkoon. Ideaa ei voida toteuttaa, sillä Karhulan sienimäinen vesitornin silhuetti on alueen maamerkki ja esitetty suojeltavaksi Karhulan keskustan osayleiskaavassa. Karhulan keskustan osayleiskaavan ehdotus on ollut nähtävillä 10.2. – 19.3.2021. Osayleiskaavan liiteaineistoksi on valmisteltu Karhulan keskustan rakennetun kulttuuriympäristön selvitys, jossa Karhulan vesitorni esitetään suojeltavaksi.

Linkki Karhulan keskustan osayleiskaavan sivuille:

Karhulan keskustan osayleiskaava (Y25)

Lisätietoja yleiskaavoittaja Pauli Korkiakoski, p. 040 620 8620 sekä kaavoitusarkkitehti Oskari Orenius, p. 040 358 8831.

Tornin olemusta voitaisiin korostaa esimerkiksi korkeatasoisella valaistuksella, mutta tasokas valaistussuunnittelu edellyttää asiantuntijuutta, ja sen kustannukset helposti ylittävät osallistuvalle budjetille varatun määrärahan.