Karhulan torin viihtyvyyden lisääminen (ID #132)

Julkaistu 01.04.2021

EI JATKOON 

Karhulan torin/lava-alueen ympäristön istutusten päivittäminen 2020-luvulle, vihreyden lisääminen. Toive tehdä Karhulan torista kutsuva oleskelupaikka etenkin kesäaikaan ihmisille, vanhuksille. Mahd. miettiä, mihin suuntaan torialuetta lähdetään kehittämään, jotta Karhulasta saadaan kutsuvampi.

IDEAN HYÖDYT

Karhulassa ja lähialueilla asuvat ihmiset, eritoten huonosti liikkuvat vanhukset. Karhula on pitkään ollut heitteillä, sillä liikkeet ovat siirtyneet muualle ja viihtyvyys betonisessa ympäristössä on laskenut.

VASTAUS:

Kiitos ideastasi Kotkan ensimmäisen osallistuvan budjetoinnin kokeiluun! Kotkan kaupungin asiantuntijat ovat perehtyneet ideaasi ja arvioineet sen osallistuvan budjetoinnin arviointikriteerien perusteella. Arviointikriteerit löytyvät täältä: Arviointikriteerit

Ideasi ei edennyt jatkoon, sillä se on jo osa kaupungin normaalia toimintaa, eikä sen tarvitse toteutua osana osallistuvaa budjetointia. Lisäksi torialueen suunnittelu ja toteutus ylittää osallistuvalle budjetille varatun määrärahan (15 000 euroa/alue), ja on kokonaisuutena liian suuri toteutettavaksi osallistuvan budjetin yhteydessä.

Karhulan osayleiskaavan yhdeksi tavoitteeksi on linjattu houkuttelevuuden parantaminen mm. keskustaympäristön viihtyisyyttä kehittämällä sekä toteuttamalla katutiloja, kohtaamispaikkoja, viherympäristöä, valaistusta sekä jalankulku- ja pyöräilyreittejä.

Karhulan keskustan osayleiskaavan ehdotus on ollut nähtävillä 10.2. – 19.3.2021.

Linkki Karhulan keskustan osayleiskaavan sivuille:

Karhulan keskustan osayleiskaava (Y25)


Vuoden 2021 aikana työstetään lisäksi Karhulan katujen yleissuunnitelmaa.

Lisätietoja yleiskaavoittaja Pauli Korkiakoski, p. 040 620 8620 sekä kaavoitusarkkitehti Oskari Orenius, p. 040 358 8831.