Karhulan tenniskenttä (ID #206)

Julkaistu 15.04.2021

EI JATKOON 

Karhulan heikkoon kuntoon päästetty jäähallin tenniskenttä tulisi palauttaa tenniskäyttöön. Karhulan tennispelaajat ovat yrittäneet n. 10 vuotta saada tenniskenttää jopa ilmaiseksi takaisin kaupungin liikuntatoimen tähän suostumatta. Tennis yksipuolisesti lopetettiin Karhulasta, jolloin tällainen lähiliikunta näivettyi. Nyt jäähallin kentän pinnan uusiminen + aitojen kunnostaminen maksaisi ehkä n. 7000€, ja toisen kentän rakentaminen viereen ehkä 15000€.

IDEAN HYÖDYT

Karhulalaiset lapset ja nuoret pääsisivät vähäisellä kynnyksellä tutustumaan lähiympäristössään tähän erääseen maailman suosituimmista yksilölajeista. Kenttä myös palauttaisi pieneltä osin sitä yhteisöllisyyttä, joka Karhulan tenniskenttien sulkemisella hävitettiin. Ns. kovien ulkokenttien ylläpito on erittäin edullista tai jopa ilmaista, eikä oikeata syytä ollut keskittää tennisharrastusta vain Ruonalaan.

MAHDOLLISET YHTEISTYÖKUMPPANIT

Varmaankin Karhulasta löytyy edelleen tennispelaajilta talkoohenkeä. Asiaa voisi kysyä KLK:sta, jonka toiminta on nykyään vähäistä, kun ei ole tenniskenttiäkään.

VASTAUS:

EI JATKOON

Kiitos ideastasi ja osallistumisesta Kotkan kaupungin ensimmäisen osallistuvan budjetoinnin kokeiluun. Valitettavasti ideasi ei edennyt jatkoon osallistuvassa budjetoinnissa. Kotkan kaupungin asiantuntijat ovat perehtyneet ideaasi ja arvioineet sen osallistuvan budjetoinnin arviointikriteerien perusteella. Arviointikriteerit löytyvät täältä: Arviointikriteerit

Tämän idean ei tarvitse edetä osallistuvassa budjetoinnissa, koska sitä edistetään jo muuta kautta. Hyvinvointilautakunnan päätöksen mukaisesti ollaan perustamassa ohjausryhmää liikuntapalveluiden palveluverkkoselvityksen suunnittelua ja toteutusta varten. Tenniskenttien sijoittelu ja suunnittelu sekä Karhulan että muun Kotkan alueella huomioidaan kyseisen palveluverkkoselvityksen suunnitteluvaiheessa ja esitetään perustettavalle ohjausryhmälle sisällytettäväksi palveluverkkoselvitykseen. Kustannukset myös ylittävät osallistuvalle budjetoinnille varatun määrärahan (15 000 euroa/alue).