Kalastuspaikka Karhulaan (ID #245)

Julkaistu 20.04.2021

JATKOON, EI ETENE ÄÄNESTYKSEEN 

Ihmisille tarjotaan Jokipuiston oheen mahdollisuus onkimiseen. Kaupunki rakentaisi turvalliset onkipaikat.

IDEAN HYÖDYT

Jokipuisto on keskeisellä paikalla ja sinne pääsee hyvin seniorikansalaiset kuin myös maahanmuuttajatkin. Sosiaalinen vuorovaikutus paranisi leppoisasti.

MAHDOLLISET YHTEISTYÖKUMPPANIT

Talkooporukoita voisivat olla nuoriso- ja urheilujärjestöt, esim. Suomen Latu tai partiolaiset.

IDEAN JÄTTI: Pekka Salminen

VASTAUS:

Kiitos ideastasi ja osallistumisesta Kotkan kaupungin ensimmäisen osallistuvan budjetoinnin kokeiluun.
Asiantuntijat ovat perehtyneet ideaasi, ja se etenee jatkojalostettavaksi. Idean eteneminen äänestysehdotukseksi edellyttää tarkentamista ja kehittämistä työpajassa sekä selvitystyötä mm. paikoista, joissa ko. alueella saa kalastaa. Ideaa käsitellään Karhulan verkkotyöpajassa, joka järjestetään tiistaina 4.5. klo 17-19 (Teams).

__________

Ideaa käsiteltiin yhteistoiminnallisessa työpajassa ja myös asiantuntijat ovat tehneet ideaan liittyvää lisäselvitystä. Idea ei etene äänestysehdotukseksi, koska vesialueet Korkeakoskelta lähes merelle asti eivät ole kaupungin omistuksessa. Omistajien kanssa on kuitenkin tehty sopimus, että kalastusta voidaan järjestää venekalastuksena Siikakosken kalastusluvilla. Kyseisellä luvalla voi siis kalastaa tietyillä veneillä, ei omalla veneellä. Veneitä on saatavilla kalastusmatkailuyrittäjiltä (esim. Korkeakosken kalastuspiste ja Kymi Fishing) ja heillä on myös muutama paikka, josta voi rannasta kalastaa. Lisätietoa löytyy www.lohikeskuskotka.fi -verkkosivuilta, josta voi myös ostaa kalastusluvan nettikaupasta.