Hurukselanportti (ID #193)

Julkaistu 15.04.2021

EI JATKOON 

Hurukselan kautta Kotkaan on paljon liikennettä. Kouvolan ja Kotkan rajalle upean Susikosken yhteyteen näyttävä ”portti”. Esim. vaakunassa oleva lohi tai kotka patsaana, jossa lukisi ”Tervetuloa Kotkaan”. Lisäksi tietysti istutuksia ja mahdollisesti kivirakennelma tms.

IDEAN HYÖDYT

Kotkalle puistojen ja patsaiden kaupunkina jatkoa myös syrjäkylille ja sisääntuloille. Toisi lisää näkyvyyttä ja tunnettavuutta Kotkalle ja Hurukselalle.

MAHDOLLISET YHTEISTYÖKUMPPANIT

Täällä oli jo paikallisten kanssa puhetta talkoista. Ei mitään tarkkaa, mutta monenlaista osaamista löytyy rakentamista ja ylläpitoa ajatellen.

IDEAN JÄTTI: Johanna Marttila-Koho

VASTAUS:

Kiitos ideastasi ja osallistumisesta Kotkan kaupungin ensimmäisen osallistuvan budjetoinnin kokeiluun. Valitettavasti ideasi ei edennyt jatkoon osallistuvassa budjetoinnissa. Kotkan kaupungin asiantuntijat ovat perehtyneet ideaasi ja arvioineet sen osallistuvan budjetoinnin arviointikriteerien perusteella. Arviointikriteerit löytyvät täältä: Arviointikriteerit

Ideaa ei voida toteuttaa, sillä pelkästään sen suunnittelukustannukset nousevat helposti liian korkeiksi osallistuvan budjetoinnin alueellinen määräraha huomioiden (15 000 euroa/alue). Haasteena on mm. se, että alueella ei juurikaan ole kaupungin maanomistusta ja tiealueesta vastaa ELY. Toimenpideluvan sekä sijoitusluvan saaminen vaatii laaja-alaista selvitystyötä, jota ei tässä yhteydessä pystytä toteuttamaan.