Asukkaita haetaan mukaan Kotkan upea elinympäristö -asukasraatiin

Julkaistu 16.04.2021

Kotkaan perustetaan ensimmäinen asukasraati osana Kestävän liikkumisen Kotka -ohjelmaa.
Ohjelman tavoite on, että kotkalainen valitsee kestävät kulkutavat iästään, kunnostaan ja vuodenajasta riippumatta.

Asukasraati keskittyy etenkin jalankulkuympäristön viihtyvyyteen ja laatuun liittyviin kysymyksiin. Raadin työn tuloksia hyödynnetään mm. Kestävän liikkumisen Kotka -ohjelmaan kuuluvan käveltävyyden kehittämissuunnitelman laatimisessa. Raadin tehtävänä on tuoda laaja-alaisesti asukkaiden näkökulmaa esille kaupunkiympäristön kehittämisessä.
Asukasraati arvioi kaupunkiympäristöä käveltävyyden ja viihtyvyyden näkökulmista. Raadin jäsenille tarjotaan perehdytystä ja koulutusta aiheeseen liittyen.

Haku asukasraatiin 28.4. mennessä

Raatiin haetaan monipuolisesti eri asukasryhmiä edustavia kotkalaisia ja mukaan voi hakea mitä tahansa kulkumuotoa käyttävät asukkaat. Hakijoilta ei vaadita ennakkotietoa tai erityisosaamista, mutta edellytämme kiinnostusta jalankulkuolosuhteiden ja laadukkaan kaupunkiympäristön kehittämiseen. Innostunut ja aktiivinen raati pääsee myös järjestämään tempauksen liikkumisen teemaviikolla.

Asukasraatiin valitaan 10 henkilöä, joilta edellytetään omaehtoista aktiivisuutta sekä sitoutumista raadin toimintaan vuoden 2021 loppuun asti. Asukasraadin ensimmäinen tapaaminen on ti 18.5. klo 17-19 Teams-kokouksena. Edellytämme mahdollisuutta osallistua raadin työskentelyyn myös verkon välityksellä. Tapaamiset järjestetään rajoitukset huomioiden verkossa ja ulkona.

Hakuaika raatiin päättyy 28.4. mennessä. Lisätietoa alla olevalla sivulla.

https://www.kotka.fi/asioi-ja-osallistu/osallistu/

Valituille ilmoitetaan henkilökohtaisesti viikolla 19.