Äijänniemen uimarannasta hyvinvointialue (ID #265)

Julkaistu 21.04.2021

JATKOON 

Äijänniemen uimaranta on luonnonkauniilla paikalla, mutta uimarannalla on vähän ihmisiä kerääviä ja yhdessäoloa lisääviä paikkoja. Uimaranta-alue on laaja ja siellä voitaisiin hyödyntää monenlaisia mahdollisuuksia rakentamalla kesäkahvio ja laajempi terassi (myös katettu terassialue, josta näkymät merelle sekä pitkälle mereen johtava laituri, jossa istumapaikkoja). Toki myös rantasauna olisi mainio lisä ja pidentäisi uintikautta. Kesäkahvio-toiminta työllistäisi alueen nuoria. Kahvilassa voisi olla mahdollista myös polkuveneiden, veneen, suppauslautojen tai retkipyörien lainausta tai esim. nuorten pitämiä toimintatuokioita lapsille.

Koska uimarannalla on jo mahdollisuuksia grillaamiseen ja pöytiä, ranta toimisi myös hyvänä retkipaikkana, niin että juomat pitäisi ostaa alueella kahvilasta, mutta retkipöydissä ruoan voisi tuoda piknikmuotoisesti itse. Ideaa voisi laajentaa lisäämällä aktiviteettipaikkoja: luontopolkuja erilaisin aktivointipistein, muutamia lasten leikkipisteitä lisää. Esim. luonnonkivistä tehty parkour-rata. Toteutus mahdollisimman nopeasti, vaikka jo keväällä.

IDEAN HYÖDYT

Idea lisäisi uimarannan virkistyskäyttöä ja monipuolistaisi sen toimintaa. Se toisi kaupunkilaisia yhteen ja lisäisi alueen vetovoimaa. Rannalla olisi toimintaa kaikille ikäryhmille, erityisesti nuorille ja aikuisille lapsiperheille tuli siitä yhteinen ajanviettopaikka. Toisaalta se tarjoaisi esim. pyöräilijöille ja kuntoilijoille mahdollisuuden piipahtaa hengähtämässä välillä rantakahvilassa. Tällöin rannalla ei tulisi vain lähialueen väestöä, vaan sinne olisi mukava tulla viettämään kesää koko Kotkan alueelta, eikä turismin lisääntyminenkään olisi poissuljettua.

MAHDOLLISET YHTEISTYÖKUMPPANIT

Tässä voisi olla mahdollisuus antaa kesätyötä alueen nuorisolle myös aluetta rakennettaessa aikuisten ammattilaisten johdolla. Monet liikunta- tai luontojärjestöt olisivat varmasti kiinnostuneet tulemaan mukaan, kun lisätään alueen liikkumismahdollisuuksia.

IDEAN JÄTTI: Annemari Suomalainen

VASTAUS:

Kiitos ideastasi ja osallistumisesta Kotkan kaupungin ensimmäisen osallistuvan budjetoinnin kokeiluun. Kotkan kaupungin asiantuntijat ovat perehtyneet ideaasi, ja se etenee jatkojalostettavaksi. Saimme paljon erilaisia ideoita koskien Äijäkkää, ja näitä ideoita käsitellään yhteisenä kokonaisuutena Karhulan verkkotyöpajassa, joka järjestetään tiistaina 4.5. klo 17-19 (Teams).