Äijäkän uimaranta-alueen kohennus (ID #290)

Julkaistu 22.04.2021

JATKOON 

Äijäkän uimarannan aluetta voisi kohentaa asentamalla alueelle valaistusta sekä sähkökaappi, josta tapahtumajärjestäjien olisi mahdollista saada sähköä. Sähkökaappi antaisi enemmän mahdollisuuksia järjestää erilaisia tapahtumia alueen hienolla rannalla. Valaistus puolestaan lisää alueen turvallisuutta ja vähentää ilkivallan mahdollisuuksia. Uimarannan vapaa-ajan aktiviteettejä voisi monipuolistaa sekä korjata rantalentopallokentän pohjan ja peli-alueen. Alueelle voisi rakentaa lisää penkkejä, seurustelualueita ja retkipöytiä. Alueen metsään voisi sijoittaa pari frisbeegolfkoria.

IDEAN HYÖDYT

Hakalan koulun vanhempainyhdistys on järjestänyt uimarannalla koululaisille tarkoitettuja tilaisuuksia myös ilta-aikaan. Tapahtumissa on ollut kahvio ja lapsille erilaisia tapahtumapisteitä. Sähkön ja valaistuksen puute on näissä tapauksissa vaatinut järjestäjiltä mielenkiintoisia ponnistuksia, jotta tapahtumat ollaan saatu järjestettyä hämärässäkin. Alueen koulun, eskarin ja päiväkodin retket suuntautuvat usein Äijäkkään. Useat yritysten vapaa-ajan ryhmät kokoontuvat Äijäkässä pelaillen ja grillaillen.

MAHDOLLISET YHTEISTYÖKUMPPANIT

Ainakin Hakalan koulun vanhempainyhdistys ry. Mukaan talkoisiin voisi myös yrittää saada alueen lasten vanhempia sekä itse nuoria.

VASTAUS:

Kiitos ideastasi ja osallistumisesta Kotkan kaupungin ensimmäisen osallistuvan budjetoinnin kokeiluun. Kotkan kaupungin asiantuntijat ovat perehtyneet ideaasi, ja se etenee jatkojalostettavaksi. Saimme paljon erilaisia ideoita koskien Äijäkkää, ja näitä ideoita käsitellään yhteisenä kokonaisuutena Karhulan verkkotyöpajassa, joka järjestetään tiistaina 4.5. klo 17-19 (Teams).