Nuorille mopo- ja pyöräpaja (ID #23)

Julkaistu 10.03.2021

EI JATKOON

Kotkan nuoret tarvitsevat yhteisen puuhapaikan, jossa nuoret voisivat itse valvotuissa olosuhteissa ohjatusti kunnostaa omia mopojaan ja polkupyöriään. Pajan tulisi sijaita sellaisella paikalla, jossa toiminta ei häiritse asutusta ja joka olisi koko Kotkan nuorison saavutettavissa. Ehdotan, että toimita aloitettaisiin Kyminlinnan linnoitusalueella, jolle on jo vuosia etsitty käyttötarkoitusta. Käsitykseni mukaan kasarmin rakennuksista voisi löytyä tarkoituksen sopiva tila, eikä lähistöllä ole asutusta.

IDEAN HYÖDYT

Tallille olisivat tervetulleita kaikki Kotkan 14-18 vuotiaat, jotka nykyisin ovat monesti ilman ohjattua iltatoimintaa. Jos edes yksi syrjäytymisuhassa oleva nuori saadaan oivaltamaan kädentaitojen merkitys ja hakeutumaan jatkokoulutukseen ja työelämään, on hanke maksanut itsensä moninkertaisena takaisin. Samalla myös arvokas Kyminlinnan alue saisi käyttöä ja lisäaikaa miettiä tulevaa käyttötarkoitusta.

MAHDOLLISET YHTEISTYÖKUMPPANIT

Kotkan kaupungilta tarvitaan nuoriso-ohjaaja paikalle. Pajailtoina paikalla tulee olla myös joku, joka osaa teknisesti opastaa nuoria mopojen ja polkupyörien kunnostuksessa. Henkilökohtaisesti voin olla paikalla talkooapuna aina oman työtilanteen salliessa. Mukaan saadaan varmasti useita alueen yrityksiä. Ensimmäisenä tulee mieleen Kyminlinnan läheisyydessä oleva pienkoneliike Mc Kone, jonka tiedän olevan mukana avustamassa Haminaan nyt keväällä perustettavan mopopajan käynnistämisessä. (En ole heidän kanssa keskustellut aiheesta)

IDEAN JÄTTI: Saku Sorsa

VASTAUS:

Kiitos ideastasi ja osallistumisesta Kotkan kaupungin ensimmäisen osallistuvan budjetoinnin kokeiluun. Tämän idean ei tarvitse edetä osallistuvassa budjetoinnissa, koska Kotka-Kymin seurakunta etsii mopopaja -toimintaan soveltuvaa tilaa ja nuorisotyön yksikkö on yhteistyökumppanina. Idea synnyttää myös jatkuvia kustannuksia mm. tilavuokran osalta ja lisäksi ohjaajaresurssin pitää perustua nykyiseen henkilöstöön. Tästä ideasta syntyy vuotuisia kustannuksia eikä osbun periaatteiden mukaan niitä pitäisi syntyä. Osallistuvan budjetoinnin ideoiden arviointikriteerit löytyvät täältä: Arviointikriteerit

Nykyisin toimii jo Kotkan pyöräpaja (Satamakatu 1). Se on tee-se-itse periaatteella toimiva paja . Pyöräpajan idea on tarjota kaikille työkaluja, taitoja ja tietoja maksutta polkupyörän huoltamiseen, kunnostamiseen tai kasaamiseen. Toimintaa pyöritetään täysin vapaaehtoisvoimin.