Kulttuurillla hyvinvointia (ID #70)

Julkaistu 24.03.2021

EI JATKOON 

Ostetaan teatterilippuja kaupunginteatteriin ja Kymi Sinfoniettan konsertteihin. Lipuista kiinnostuneet ottaisivat yhteyttä. Arvotaan lippujen saajat, mikäli halukkuutta enemmän kuin lippuja jaossa. Väliaikatarjoilu sisältyisi myös, jos se vain on jo mahdollista. Kynnys kulttuuripalveluiden käyttöön laskisi. Lapsille oma konsertti ja teatterinäytös.

IDEAN HYÖDYT

Tutkimusten mukaan kulttuuri lisää ihmisten hyvinvointia.

IDEAN JÄTTI: Satu Nuorivuori

VASTAUS:

Kiitos ideastasi ja osallistumisesta Kotkan kaupungin ensimmäisen osallistuvan budjetoinnin kokeiluun! Valitettavasti ideasi ei edennyt jatkoon osallistuvassa budjetoinnissa. Kotkan kaupungin asiantuntijat ovat perehtyneet ideaasi ja arvioineet sen toteuttamismahdollisuudet osana osallistuvan budjetoinnin kokeilua. Arviointikriteerit löytyvät täältä: Arviointikriteerit

Ideaa ei voida toteuttaa, koska idean voidaan katsoa tukevan vain tiettyjen yhtiöiden toimintaa. Kulttuurista on mahdollista saada hyvinvointia myös monilta muilta paikallistoimijoilta.

Ideassa kiinnitetään hyvin huomiota siihen tavoitteeseen, että kulttuurin tulisi olla kaikkien saatavilla esim. asukkaan varallisuudesta riippumatta. Urheilutapahtumien kausikortteja (KTP Basketin ja Peli-Karhujen) oli lainattavissa kirjastosta syksystä 2019 lähtien koronapandemian alkuun saakka. Kortteja oli lainattavana pääkirjastossa sekä Karhulan ja Karhuvuoren kirjastoissa kussakin kaksi kappaletta. Laina-aika oli viikko eikä kausikortteja voinut uusia tai varata. Sarjalippujen lainausmahdollisuuden jatko selviää kun sarjat taas alkavat. Lainaustoiminnan ajatuksena on tarjota kuntalaisille matalalla kynnyksellä tasa-arvoinen mahdollisuus tutustua paikalliseen kulttuuri- ja urheilutarjontaan.

Kirjasto käynnisti neuvottelut ja selvitykset lainaustoiminnan aloittamisesta kulttuurilaitosten kanssa keväällä 2020. Tavoite on saada kausikorttilainaus koskemaan myös Kymi Sinfoniettaa, Kotkan kaupunginteatteria ja muita kulttuurilaitoksia tai urheiluseuroja. Koronapandemia aiheutti selvitystyöhön katkoksen, mutta sitä tullaan jatkamaan.