Kotkan kaupunki on aloittanut tartuntatautilain mukaisen valvonnan

Julkaistu 16.03.2021

Kotkan kaupungin ympäristöterveydenhuollon palveluyksikkö on aloittanut tartuntatautilain muutokseen liittyvän valvonnan koronan leviämisen ehkäisemiseksi. Ympäristöterveydenhuollon palveluyksikkö toteuttaa valvontaa säännöllisen valvontansa piirissä olevissa kohteissa kuten myymälöissä ja liikuntatiloissa normaalin tarkastuskäynnin yhteydessä. Tarkastuksia voidaan tehdä myös aluehallintoviraston tai liikenne- ja viestintävirasto Traficomin pyynnöstä.

Valtioneuvoston asetuksen mukaan ravintoloiden, kahviloiden ja muiden ravitsemisalan yritysten on oltava suljettuna asiakkaiden oleskelulta Kymenlaaksossa 9.–28.3.2021. Ruoan ulosmyynti asiakkaille on sallittua sulun aikana.

Ravitsemisliikkeiden tartuntatautilain mukaisesta valvonnasta vastaa aluehallintovirasto, mutta terveystarkastajat voivat muun tarkastuksen yhteydessä tehdä havaintoja lain noudattamisesta tai noudattamatta jättämisestä. Ravintoloiden sulkua valvoo poliisi.

Tartuntatautilain muutokseen liittyvässä tarkastuksessa terveystarkastajat antavat ohjausta ja neuvontaa sekä tarkastavat hygieniajärjestelyitä ja turvaväleihin liittyviä ohjeistuksia.

Kaikissa asiakastiloissa tulee

  • olla mahdollisuus käsien puhdistamiseen joko kädet pesemällä tai käsidesillä
  • olla esillä riittävät hygieniaohjeistukset
  • sijoittaa mahdolliset asiakaspaikat riittävän etäälle toisistaan ja muutoinkin oleskelu on järjestettävä mahdollisimman väljästi turvavälit huomioiden
  • tehostaa tilojen ja pintojen puhdistamista normaalitasosta.

Lisätietoa tartuntatautilain vaatimuksista löytyy aluehallintoviraston verkkosivuilta Usein kysyttyjä kysymyksiä koronaviruksesta.

Lisätietoja

Kotkan kaupungineläinlääkäri Veera Varo, p. 040 577 2198, veera.varo(at)kotka.fi