Koskipuisto (ID #93)

Julkaistu 30.03.2021

EI JATKOON 

Koivulan Koskipuistoon lisää ulkokuntosali- ja tasapainolaitteita. Karhulan torin aluetta voisi myös ehostaa lisäämällä penkkejä ja viherkasveja, ottaa ikääntyneet huomioon suunnittelussa mm. esteetön kulku. Talveksi, kun ihmiset eivät voi olla ulkona, niin joku kohtaamispaikka keskeiselle alueelle

IDEAN HYÖDYT

Koskipuiston ulkokuntosalilaitteet parantaisivat liikkujien lihaskuntoa ja tasapainoa. Ikäihmisten olisi parempi liikkua ja istuskella torin ympäristössä, jos olisi esteetön liikkuminen ja penkkejä joissa istua, tämä mahdollistaisi myös sosiaalisen osallisuuden sekä poistaisi yksinäisyyttä. Osallisuuden ja yksinäisyyden vaikutus myös, jos olisi talvella paikka johon mennä.

MAHDOLLISET YHTEISTYÖKUMPPANIT

Ulkokuntosaliin yhteistyökumppaniksi niiden valmistaja.

VASTAUS:

Kiitos ideastasi Kotkan ensimmäisen osallistuvan budjetoinnin kokeiluun! Kotkan kaupungin asiantuntijat ovat perehtyneet ideaasi ja arvioineet sen osallistuvan budjetoinnin arviointikriteerien perusteella. Arviontikriteerit löytyvät täältä: Arviointikriteerit

Valitettavasti ideasi ei edennyt jatkoon, sillä ulkosali- ja tasapainolaitteet ylittävät osallistuvan budjetoinnin määrärahan (15 000 euroa/alue). Ulkoliikuntapaikkoja ehdotettiin paljon ja saimme sitä kautta arvokasta tietoa kaupunkilaisten toiveista. Ulkoliikuntapaikat toteutetaan kuitenkin suunnitelmallisesti huomioiden alueen kokonaispalvelut suhteutettuna alueen asukasmäärään. Tämän tyyppisissä palveluissa on myös paljon ylläpitokustannuksia, jotka tulee huomioida myös näiden rakentamispäätösten yhteydessä ja siksi päätökset vaativat laaja-alaista tarkastelua.

Karhulan torin osalta perusehostus on jo osa kaupungin normaalia toimintaa. Lisäksi torialueen suunnittelu ja toteutus ylittää osallistuvalle budjetille varatun määrärahan, ja on kokonaisuutena liian suuri toteutettavaksi osallistuvan budjetoinnin yhteydessä.

Karhulan osayleiskaavan yhdeksi tavoitteeksi on linjattu houkuttelevuuden parantaminen mm. keskustaympäristön viihtyisyyttä kehittämällä sekä toteuttamalla katutiloja, kohtaamispaikkoja, viherympäristöä, valaistusta sekä jalankulku- ja pyöräilyreittejä.

Karhulan keskustan osayleiskaavan ehdotus on ollut nähtävillä 10.2. – 19.3.2021.

Linkki Karhulan keskustan osayleiskaavan sivuille:

Karhulan keskustan osayleiskaava (Y25)


Vuoden 2021 aikana työstetään lisäksi Karhulan katujen yleissuunnitelmaa.