Koivula liikuttaa (ID #38)

Julkaistu 10.03.2021

EI JATKOON

Koivulaan urheilu-/liikuntapaikka, jossa voisi esim. pelata kesällä pallopelejä, verrytellä, kuntoilla jne. ja talvella sään salliessa luistella yms. Esim. Jokipolun varrelle. Aidattu turvallinen paikka ulkopeleille kaiken ikäisille. Koivulan ”vanhat pelikentät” ovat nykyään ränsistyneitä tai kasvavat varvikkoa.

IDEAN HYÖDYT

Hyötyjä: Koivulalaisten kynnys lähteä ulos pelaamaan / urheilemaan pienenee, kun kenttä olisi lähellä ja matka ”kentälle /alueelle” turvallinen. Mahdollisesti vähentäisi myös yksinäisyyttä ja lisäisi yhteisöllisyyttä, kun halutulla uudella kentällä olisi mahdollisuus tavata pelien / liikunnan merkeissä uusia ihmisiä. Munkkisaaren alue on suosittua ulkoilualuetta. Lähelle rantaa ja golf-kenttää, esim. Jokipolun varrelle rakennettava ”pelikenttä” olisi varmasti vetovoimainen myös muualla kuin Koivulassa asuvien Kotkalaisten silmissä. Idean toteuttaminen liikuttaisi varmasti laajamittaisesti Kotkalaisia.

VASTAUS:

Kiitos ideastasi ja osallistumisesta Kotkan kaupungin ensimmäisen osallistuvan budjetoinnin kokeiluun. Valitettavasti ideasi ei edennyt jatkoon osallistuvassa budjetoinnissa. Kotkan kaupungin asiantuntijat ovat perehtyneet ideaasi ja arvioineet sen osallistuvan budjetoinnin arviointikriteerien perusteella. Arviointikriteerit löytyvät täältä: Arviointikriteerit

Ideaa ei voida toteuttaa, koska sen kustannukset ylittävät osallistuvalle budjetoinnille varatun määrärahan (15 000/alue). Ulkoliikuntapaikkoja ehdotettiin paljon ja saimme sitä kautta arvokasta tietoa kaupunkilaisten toiveista. Ulkoliikuntapaikat toteutetaan kuitenkin suunnitelmallisesti huomioiden alueen kokonaispalvelut suhteutettuna alueen asukasmäärään. Tämän tyyppisissä palveluissa on myös paljon ylläpitokustannuksia, jotka tulee huomioida myös näiden rakentamispäätösten yhteydessä ja siksi päätökset vaativat laaja-alaista tarkastelua.