Kaupungin henkilöstön koronatestausta jatketaan

Julkaistu 22.03.2021

Kotkan kaupunginhallitus on päättänyt, että kaupunki jatkaa henkilökuntansa koronatestaamista työterveyshuollossaan Terveystalossa kesäkuun loppuun asti. Aikaisemmat sopimukset henkilökunnan testaamisesta olivat voimassa 27.8.- 31.12.2020 ja 1.1.-31.3. 2021. Testejä on tehty 14.3. mennessä yhteensä 788.

Kaupungin valmiusjohtoryhmässä on linjattu, että henkilökunnan koronatestausta halutaan jatkaa työterveyshuollossa 30.6. saakka.

Työterveyshuollon kautta testaaminen on antanut laajemman mahdollisuuden testiin pääsyyn. Laaja testaaminen on nähty hyväksi tavaksi ehkäistä koronatartuntojen leviämistä työpaikoilla ja samalla tuoda työyhteisöihin varmuutta siitä, ettei henkilökunta levitä virusta toisilleen tai asiakkaisiin.

Tavoitteena on edelleen, että työterveyshuollon kautta testaus ja tulosten saanti on nopeaa ja henkilökunnan sairauspoissaolot eivät testaamattomuuden johdosta kasva ja töihin paluu nopeutuu. Samalla työnantajana kaupunki vastaa velvollisuuteen suojella työntekijöitä työpaikka-altistuksilta.

Testimäärä riippuu alueen koronatilanteen kehittymisestä. Jos koronatilanne tasaantuu, testejä tehdään todennäköisesti vähemmän kuin syksyn ja alkuvuoden aikana.

Kahdeksan haastatellaan hyvinvointijohtajan virkaan

Kaupunginhallitus päätti, että Kotkan hyvinvointijohtajan virkaan hakeneista haastatellaan kahdeksan hakijaa.

Haastatteluihin kutsutaan hakuasiakirjoista ilmenevien tietojen perusteella TtM Pirjo Haukkapää-Haara, TtM Anne Heikkilä, TtM Kati Homanen, YTM Anita Kytökangas, TtM Kirsi Leinonen, YTM Virpi Nevalainen, YTM Maria Päivänen ja KM Vesa Toikka.

Haastatteluryhmä, johon kuuluvat kaupunginhallituksen puheenjohtajisto, kaupunginjohtaja, kansliapäällikkö ja henkilöstöjohtaja, voi tarvittaessa kutsua lisää haastateltavia.

 

Kaupunginhallituksen esityslista on luettavissa osoitteessa www.kotka.fi/esityslistat