Ilmaiset WC-tilat toreille (ID #110)

Julkaistu 30.03.2021

EI JATKOON 

Kotkansaaren ja Karhulan toreilta puuttuvat yleisö-WC-tilat. Haminassa hyvä esimerkki.

IDEAN HYÖDYT

Parantaisi jokaisen henkilökohtaisia tarpeita.

IDEAN JÄTTI: Jukka Porkka

VASTAUS:

Kiitos ideastasi Kotkan ensimmäisen osallistuvan budjetoinnin kokeiluun! Valitettavasti ideasi ei edennyt jatkoon osallistuvassa budjetoinnissa. Kotkan kaupungin asiantuntijat ovat perehtyneet ideaasi ja arvioineet sen osallistuvan budjetoinnin arviointikriteerien perusteella. Arviointikriteerit löytyvät täältä: Arviointikriteerit

Ideaa ei voida toteuttaa, sillä sen kustannukset ylittävät osallistuvalle budjetoinnille varatun määrärahan (15 000 euroa/alue) ja WC-tilojen ylläpidosta aiheutuu myös paljon jatkuvia kustannuksia, joita osallistuva budjetointi ei ota huomioon. Lisäksi WC-tilojen sijainti on sopivinta pohtia torin yleissuunnittelun yhteydessä.

Katariinan meripuistossa on ensimmäistä kesää kokeilussa siirrettävä vesivessa ja siitä saadaan hyvää kokemusta rakentamisen ja huollon kustannuksista tulevaisuutta ajatellen. Vaikka idea ei tällä kertaa etene osallistuvan budjetoinnin kautta, olemme saaneet arvokasta tietoa ja palautetta siitä, millaisia asioita Kotkaan toivotaan ja tarvitaan.