Elämys/viriketoimintaa vanhuksille (ID #33)

Julkaistu 10.03.2021

JATKOON

Toimintakykyä edistävää viriketoimintaa vanhuksille suoraan kotiin/palvelukotiin. Viriketoiminnalla halutaan parantaa vanhusten elämänlaatua. Muutos voitaisiin toteuttaa niin, että minulla on viikosta muutama päivä, jolloin kierrän ennalta sovitut paikat tuottamassa viriketoimintaa.

IDEAN HYÖDYT

Vanhukset ovat liian usein vailla virikkeitä. Viriketoimintaani kuuluu mm. Tuttujen biisien soittaminen ja laulaminen ukulelen säestämänä, jumpat (esim. tuolijumpat ja muut matalan kynnyksen jumpat), maalaaminen, muistipelien/korttipelien pelaaminen, kynsien lakkaaminen, hiusten laittaminen, toisen kuunteleminen (kuulluksi tuleminen) , jutteleminen, ilahduttaminen. Toimintakykyä edistävä viriketoiminta parantaa elämänlaatua huomattavasti. Sosiaalinen, fyysinen ja psyykkinen toimintakyky parantuvat toimintakykyä edistävän viriketoiminnan avulla. Viriketoimintaa voin järjestää esim. Länsi-Kotkassa paikkoihin, joissa kotihoito käy esimerkiksi kiertävänä viriketyöntekijänä yksittäisten ihmisten/asukkaiden koteihin sekä palvelutaloihin ryhmille sekä heille, ketkä ovat päivänsä vain huoneessa. Jokainen vanhus ansaitsee viriketoimintaa ja haluan olla tukemassa vanhusten hyvinvointia ja parantamassa heidän elämänlaatua.

MAHDOLLISET YHTEISTYÖKUMPPANIT

Jos kokeiluhankkeen aikana viriketoiminta on ollut vanhusten mielestä mieleistä, olisin valmis tekemään viriketyötä kokopäiväisesti ja mahdollisesti jatkaa Kotkan kaupungin kiertävänä viriketyöntekijänä. Olen kuntoutuksen osaamisalalta valmistunut (sosiaali- ja terveysalan perustutkinto) ja minulla on vahva osaaminen ikäihmisten parissa. Pyöritän myös omaa yritystä vanhusten tukipalveluiden sekä entisten nuorten matalan kynnyksen jumppien parissa. (saijakotiin.fi) Viriketyö, ryhmien vetäminen ja toimintakykyä edistävä toiminta on vahvaa osaamistani.

IDEAN JÄTTI: Saija Kosunen

VASTAUS:

Kiitos ideastasi ja osallistumisesta Kotkan kaupungin ensimmäisen osallistuvan budjetoinnin kokeiluun.
Asiantuntijat ovat perehtyneet ideaasi, ja se etenee jatkojalostettavaksi. Idean eteneminen äänestysehdotukseksi edellyttää vielä rajaamista, tarkentamista ja kehittämistä työpajassa. Ideaa käsitellään koko Kotkan verkkotyöpajassa, joka on tiistaina 11.5. klo 17-19 (Teams).