Bussien odotusaula uuden Karhulan koulun yhteyteen (ID #107)

Julkaistu 30.03.2021

EI JATKOON 

Kun uusi koulu suunnitellaan ja rakennetaan Karhulaan, olisi samassa yhteydessä syytä ratkaista kirjaston ja nuorisotilan lisäksi bussien odotusaula samaan yhteyteen.

IDEAN HYÖDYT

Karhulasta on poistunut bussiasema. Karhula on keskeinen kauko- ja lähiliikenteen solmukohta. Tarvitaan bussien odotukseen sisätila ja lippuautomaatti.

VASTAUS:

Kiitos ideastasi Kotkan ensimmäisen osallistuvan budjetoinnin kokeiluun! Kotkan kaupungin asiantuntijat ovat perehtyneet ideaasi ja arvioineet sen osallistuvan budjetoinnin arviointikriteerien perusteella. Arviointikriteerit löytyvät täältä: Arviointikriteerit

Valitettavasti ideasi ei edennyt jatkoon osallistuvassa budjetoinnissa. Ideaa ei voida toteuttaa osana osallistuvaa budjetointia, sillä se ylittää osallistuvalle budjetoinnille varatun määrärahan (15 000 euroa/alue), ja huomioidaan jo osana kaupungin muuta toimintaa.

Karhulan keskustan osayleiskaavan ehdotuksen yhteydessä laaditussa Karhulan keskustan liikennesuunnitelmassa on tarkasteltu joukkoliikenteen järjestämistä ja pysäkkien sijainteja. Koulukeskuksen mahdollinen laajentuminen aiheuttaa muutostarpeita linja-autoliikenteen uudelleen järjestämiselle. Nykyinen linja-autoterminaali on poistumassa, ja Vesitorninkadulle on esitetty paikallisliikenteen pysäkit. Kaukoliikenteen pysäkit on esitetty sijoitettavaksi Karjalanteiden varteen. Mahdolliset odotustilajärjestelyt ratkaistaan joukkoliikenteen pysäkkiratkaisujen tarkemmassa suunnittelussa ja toteutuksessa.

Linkki Karhulan keskustan osayleiskaavan sivuille:

Karhulan keskustan osayleiskaava (Y25)

Lisätietoja yleiskaavoittaja Pauli Korkiakoski, puh. 040 620 8620, pauli.korkiakoski@kotka.fi ja kaavoitusarkkitehti Oskari Orenius, puh. 040 358 8831, oskari.orenius@kotka.fi.

Kotkan kaupunki järjestää arkkitehtuurikilpailun koulukeskuksen suunnittelusta.

Lisätietoja:
Kaupunginarkkitehti Leila Hietala, puh. 040 530 4254, leila.hietala@kotka.fi
Asemakaava-arkkitehti Marja Kukkonen, puh. 040 723 6112, marja.kukkonen@kotka.fi
Toimitilapäällikkö Tero Huusko, puh. 040 631 8132, tero.huusko@kotka.fi.