Kotka ja Kouvola sopivat Kymi Sinfoniettan omistusjärjestelyistä

Julkaistu 15.01.2021

Kotkan ja Kouvolan kaupungit ovat päässeet sopimukseen Kymenlaaksossa toimivan kahden kaupungin yhteisen orkesterin, Kymi Sinfoniettan uusista omistusjärjestelyistä.

Kaupunkien edustajien välisissä neuvotteluissa sovittiin, että Kotka ostaa Kouvolalta 23 orkesteria ylläpitävän yhtiön osaketta yhteishintaan 38.683,22 euroa.  Kaupan myötä Kotkan omistusosuus Kymenlaakson Orkesteri Oy:stä on 66,5 % ja Kouvolan 33,5 %.

Uudistettu osakassopimus jättää vielä mahdollisuuden uusiin osakejärjestelyihin jatkossa, mikäli omistajakuntien tilanne sen sallii tai vaatii.
”Neuvottelut saatiin päätökseen hyvässä yhteisymmärryksessä”, Kotkan kaupungin kansliapäällikkö Marianna Ruonala kertoo.

Uudessa osakassopimuksessa on sovittu yhtiön rahoituksesta vuoteen 2025 saakka, minkä pohjalta yhtiön toimintaa on mahdollista suunnitella vakaalla pohjalla.

Kouvolan kaupunki sitoutuu rahoittamaan yhtiön toimintakuluja vuosina 2021-2023 vähintään 580 000 euron toiminta-avustuksella per vuosi. Kotkan kaupunki puolestaan sitoutuu rahoittamaan yhtiön toimintakuluja vastaavan ajan 978 500 euron toiminta-avustuksella per vuosi.

Lisäksi Kotka sitoutuu vuosina 2021-2023 rahoittamaan yhtiön Kotkassa olevat vakituiset toimitilat joko vuokra-avustuksena tai sallimalla tilojen maksuton käyttö tai näiden yhdistelmänä. Vuokra-avustuksen taso vuonna 2021 on enintään 169 000 euroa.

Osakkeenomistajat tarkastelevat yhdessä yhtiön toimintakuluja, avustustasoa ja kustannusten nousua elinkustannusindeksiin pohjautuen viimeistään 2023 keväällä siten, että toimintakulujen tarkastelu ja avustustason tarkistaminen edellä sovitusta vähimmäisavustustasosta voidaan kustannustason nousu huomioiden tehdä vuosille 2024 ja 2025.

Uusi osakassopimus menee vielä Kotkan kaupunginhallituksen käsiteltäväksi 8.2. ja valtuustoon 22.2.  Kouvolan kaupunginhallitus käsittelee asiaa 15.2.