Valtuusto päättää ensi vuoden talousarviosta

Julkaistu 10.11.2020

Kotkan kaupunginvaltuusto kokoontuu maanantaina 16.11. päättämään kaupungin ensi vuoden talousarviosta.
Lisäksi kokouksessa päätetään taloussuunnitelmasta vuosille 2021-2023, ensi vuoden veroprosenteista ja mm. kaupungin henkilöstösuunnitelmasta 2021.

Kokous alkaa jo aamulla klo 9 ja se pidetään koronatilanteen vuoksi poikkeuksellisesti Kotkan Höyrypanimolla. Kokousta on jälleen mahdollisuus seurata Kotkan kaupungin YouTube-kanavalta https://www.youtube.com/user/kotkankaupunki

Yleisö voi seurata kokousta myös paikan päällä Höyrypanimolla kiinteistön pohjakerrokseen sijoitettavalta isolta näytöltä. Höyrypanimolla noudatetaan koronaepidemian vuoksi turvallisuusmääräyksiä, joihin kuuluvat mm. turvaväleistä huolehtiminen ja maskien käyttö.

Kaupunginvaltuuston esityslista on luettavissa klikkaamalla tästä.

Kaupunginjohtajan esitys lievästi ylijäämäinen

Kotkan kaupunginjohtajan esityksessä kaupungin ensi vuoden talousarvio on lievästi ylijäämäinen. Kaupunginjohtaja Esa Sirviön esityksessä ylijäämä on noin 145 000 euroa, kun vielä syyskuun kehysvaiheessa budjetti oli jäämässä alijäämäiseksi noin 1,7 miljoonaa euroa.

Kaupunginhallitus ei tehnyt kaupunginjohtajan esitykseen juurikaan muutoksia. Kokoomuksen ryhmä esitti talousarvioesitykseen lisättäväksi maininnan, että kaupunki perustaisi työryhmän selvittämään vaihtoehtoja Kotkan ruotsinkielisen päiväkodin eli Kotka Svenska Barnträdgårdin toimitilan ratkaisemiseksi sekä kaupungille että tukiyhdistykselle sopivalla tavalla. Esitys hyväksyttiin yksimielisesti.

”Vuosikate päätyi loppujen lopuksi tasoon, jota tavoittelemme eli runsaaseen 21 miljoonaan euroon”, kaupungin talousjohtaja Pietu Mänttäri kiittelee.
Vuosikate osoittaa tulorahoituksen, joka juoksevien menojen maksamisen jälkeen jää jäljelle käytettäväksi investointeihin, sijoituksiin ja lainojen lyhennyksiin.
Mänttärin mukaan vielä kehysvaiheessa ollut alijäämä saatiin kurottua umpeen, kun ensi vuoden verotulo- ja valtionosuusarviot tarkentuivat.

”Mikäli vuoden 2021 talousarvio toteutuu suunnitellulla tavalla, on kumulatiivinen ylijäämämme ensi vuoden lopussa noin 10,1 miljoonaa euroa. Kun saimme vuoden 2019 tilinpäätöksen yhteydessä taseeseen kertyneen alijäämän katetuksi ja kuluva vuosi 2020 näyttää toteutuvan positiivisena, niin ensi vuoden talousarvion laatimiselle on ollut kohtuullisen hyvä pohja”, kaupunginjohtaja Sirviö toteaa.
Vuoden 2021 talousarvio on laadittu siten, että Kotkan veroprosentit pidetään ennallaan.

Lue aiheesta lisää https://www.kotka.fi/2020/10/ensi-vuoden-budjetti-ylijaamainen-vuosikate-paatyi-tasolle-jota-tavoitellaan/