Kotka juhlii itsenäisyyspäivää musiikkivideolla

Julkaistu 24.11.2020

Kotkan kaupunki ei järjestä tänä vuonna perinteistä Itsenäisyyspäivän juhlaa vallitsevan koronatilanteen vuoksi. Sen sijaan kaupunki juhlistaa itsenäisyyttä tuottamallaan juhlallisella Maamme-laulu -videoesityksellä. Video julkaistaan itsenäisyyspäivänä 6.12. Kotkan kaupungin Youtube -kanavalla sekä sosiaalisen median kanavissa.

”Valitettavasti tämän hetkinen tilanne ei salli fyysisen juhlan järjestämistä. Halusimme kuitenkin juhlistaa tärkeää päivää ja saimme mukaan hienon paikallisen tiimin toteuttamaan upean musiikkivideon, jolla esiintyy eri ikäisiä kotkalaisia yhdessä. Tänä vuonna ei tulla järjestämään myöskään perinteistä Itsenäisyyspäivän vastaanottoa Presidentinlinnassa vaan Yle tuottaa katsottavaksi kotisohville ”Kohti Linnanjuhlia” -ohjelman. Lähetys alkaa itsenäisyyspäivänä klo 17.10 ja iloksemme Yle esittää videon tai sen osan myös lähetyksessään”, kertoo tapahtumapäällikkö Tiina Salonen.

Merikeskus Vellamossa kuvatun videon tuotannosta vastasi Kotkan kaupungin Kulttuuri- ja tapahtumapalvelut ja projekti toteutettiin paikallisin voimin. Kuvaukset sekä editoinnin teki Mattila Creative Oy ja äänituotannon takana on Teemu Aalto Music Productions.
Mikko Hauhian johtamassa kuorossa esiintyy Kotkansaaren koulun seitsemännen ja yhdeksännen luokan musiikkiluokkien oppilaita sekä laulajia useasta paikallisesta kuorosta (Kamarikuoro Kotka-Canto, Karhulan Mieslaulu, Kotkan Laulumiehet, Mieskuoro Kisailijat ja Viihdekuoro Hyvän Tuulen Laulajat).

Video julkaistaan Itsenäisyyspäivän aamuna klo 10 Kotkan kaupungin YouTube-kanavalla osoitteessa https://www.youtube.com/user/kotkankaupunki.
Kohti Linnanjuhlia -lähetys alkaa Yle TV1-kanavalla 6.12. klo 17.10.