”Uusi suomalainen essee” -kirjoituskilpailu avautuu – teemana raja

Julkaistu 26.10.2020

Ryhmä keskeisiä kotkalaisia kulttuurialan toimijoita julistaa valtakunnallisen ”Uusi suomalainen essee” -kirjoituskilpailun.
Kisa on kaikille avoin ja sen teemana on ”raja”, niin maantieteellisestä kuin esimerkiksi filosofisesta tai poliittisesta näkökulmasta käsiteltynä.

Kilpailun suojelija on Kotkan kaupunginjohtaja Esa Sirviö.
”Kotkassa kirjallisuutta on aina arvostettu korkealle”, Sirviö toteaa.
”Uuden kilpailun teema ’raja’ on monella tavalla meille ja alueellemme ajankohtainen, kun kehitämme kaupunkiamme ja sen kulttuuria yhä monimuotoisemmaksi”, Sirviö kertoo.

Toistuvaksi tapahtumaksi suunnitellun kirjoituskilpailun päätuomari on vuonna 2017 Finlandia-palkittu teatteriohjaaja-kirjailija Juha Hurme.
”Uusi suomalainen essee-kirjoituskilpailu on merkittävä tapaus suomalaisessa kirjallisuuskentässä”, Hurme arvioi.
”Otan päätuomarin pestin vastaan suurena kunnianosoituksena, ja odotan innolla pääseväni lukemaan korkeatasoisia finalistikirjoituksia”, Hurme jatkaa.

Kilpailu avataan 1.11. ja valmiit kirjoitukset on toimitettava esiraadille viimeistään 30.4.2021. Uusi suomalainen essee- kirjoituskilpailun voittaja julkistetaan kotkalaisen kirjallisuuden päivänä 10.9.2021. Palkitulle myönnetään rahapalkinto.

Kilpailun järjestäjäorganisaatiot ovat Kotkan kaupungin kulttuuri- ja tapahtumapalvelut, Työväen sivistysliiton Kotkan seudun opintojärjestö ry, Vellamon ystävät ry, Kotkan opisto, Kymenlaakson kesäyliopisto, Kotkan kulttuuri ry, Kirjoittajayhdistys Paltta ry ja Kymen Sanomat.

Kilpailun yhteistyökumppaneita ovat Kotkan Energia Oy ja Kymen Vesi Oy.