Pertsa ja Kilu -elokuvan musiikkia äänitetään – Kotkankadulla liikennejärjestelyjä

Julkaistu 14.09.2020

Pertsa ja Kilu -elokuvan musiikkia äänitetään tällä viikolla Kotkassa.
Konserttitalon saliin on rakennettu äänitysstudio, jossa Kymi Sinfoniettan muusikot soittavat nauhalle elokuvaan tulevaa musiikkia.

Äänitykset aiheuttavat poikkeusjärjestelyjä Kotkankadulla keskiviikosta perjantaihin 16.-18.9.
Kotkankatu on konserttitalon kohdalta puomein suljettu liikenteeltä seuraavasti:
– keskiviikko 16.9. klo 10-21
– torstai 17.9. klo 10-21
– perjantai 18.9. klo 10-19.30

Kymi Sinfoniettan ja Taavi Vartia Tuotantojen välinen yhteistyö varmistui alkukesän aikana, kun korona aiheutti myös suunnitelmien muutoksia sinfoniaorkesterin alkusyksyyn.
Elokuvan tuotannon osalta paremmin ei olisi voinut käydä; kotkalaispojista kertova elokuva saa taustalle oman paikallisen huippuorkesterin soittamat musiikit.

”Luonnollisesti meille elokuvan tekijöille tämä oli upea yhteistyön avaus yhdessä Kymi Sinfoniettan kanssa”, toteaa Pertsa ja Kilu -elokuvan ohjaaja ja käsikirjoittaja Taavi Vartia. Elokuvaa on kuvattu Kotkassa, jonne myös sen tarina sijoittuu.

Nykypäivänä musiikkeja elokuviin tehdään paljon myös digitaalisesti, mutta aidon sinfoniaorkesterin kanssa tehtävä yhteistyö on myös arvokas lisä elokuvan kokonaisuudelle. Vaikka Kymi Sinfoniettalle nimenomaan elokuvamusiikkien soittaminen nauhalle on uusi aluevaltaus, oli se myös mahdollisuus, johon oli ehdottomasti tartuttava.

”Hienoa päästä tekemään yhteistyötä oman alansa huippuammattilaisten kanssa; Kymi Sinfonietta on täysillä mukana! Kun Pertsa ja Kilu sijoittuu vielä leimallisesti Kotkan maisemiin, niin oli upeata, että juuri Kymi Sinfonietta soittaa elokuvan musiikit. Erityistä on myös, että normaalisti käyttämämme äänityssalin ollessa varattu, pystyttiin yhteen meidän kotisaleistamme, arkkitehtonisesti erityiseen Kotkan konserttitalon saliin rakentamaan erikoisjärjestelyin elokuvamusiikin äänitysstudio”, kertoo Kymi Sinfoniettan toimitusjohtaja Riikka Luostarinen.

Musiikit elokuvaan on säveltänyt kansainvälisesti arvostettu elokuvasäveltäjä Panu Aaltio, joka on tehnyt sävellyksiä mm. lukuisiin elokuviin ja dokumentteihin niin kotimaassa kuin ulkomailla, mm. juuri viime viikolla alkaneeseen tv-sarjaan Rauhantekijä.
Pertsa ja Kilu -elokuvan musiikkeja Aaltio on säveltänyt pitkin kesää luoden musiikillista teemamaailmaa elokuvan ympärille. Ohjaaja Vartia on jo pitkään tehnyt yhteistyötä Aaltion kanssa eri tuotannoissa, ja Aaltiosta onkin tullut vuosien aikana luottosäveltäjä Vartialle.

Elokuvan jälkityöt ovat täydessä käynnissä ja äänityöt, musiikki mukaan lukien, ovat yksi jälkituotannon viimeisimpiä työvaiheita. Tällä hetkellä elokuva etenee suunnitellusti kohti marraskuun ensi-iltaa, mutta toki tuotannon puolella seurataan tarkasti mihin syksyn koronatilanne kehittyy.

Pertsa ja Kilu -elokuvan päärooleissa tullaan näkemään Olavi Kiiski (Pertsa) ja Oskari Mustikkaniemi (Kilu) sekä muissa rooleissa Anu Sinisalo, Turkka Mastomäki, Elsa Saisio, Ville Myllyrinne, Hannes Suominen, Mimosa Willamo, Elias Westerberg, Veeti Kallio, Joonas Vartia ja Sara Vänskä.

Katso elokuvan ennakkotraileri 

Elokuvamusiikin äänitys konserttitalossa