Kalastus Korkeakosken venekalastusalueella jatkuu

Julkaistu 14.09.2020

Varsinais-Suomen ELY-keskus on myöntänyt poikkeusluvan kalastukselle Korkeakosken venekalastusalueella. Tämä merkitsee sitä, että yksityiskalastajat saavat aloittaa kalastuksen soutualueella jälleen torstaina 17.9.

Poikkeuslupa on suurelta osin aiempien vuosien käytännön mukainen, mukana on joitakin muutoksia. Alueen kalastussäännöt päivitetään uusien lupaehtojen mukaisiksi ja julkaistaan sekä lohikeskuskotka.fi- sivuilla että kaupungin nettisivuilla.

Uudet saalissäännöt:

Kalastus on sallittua ympäri vuoden, kuitenkin siten, että 1.10. – 31.5. välisenä aikana tulee kaikki lohet ja kutuasuiset taimenet vapauttaa välittömästi ja vahingoittumattomina takaisin jokeen.
Kirkkaan rasvaeväleikatun nousutaimenen saa ottaa saaliiksi myös ajalla 1.10.-31.5. Talvikon (lohi / taimen) tappaminen on kiellettyä koko kalastuskauden ajan.

Kalastusmatkailuyritykset voivat aloittaa heti

Kalastusmatkailuyritykset saavat kalastaa alueella heti luvan myöntämisestä 14.9. alkaen. Kunnarinsuora, Alhonojasta soutualueen yläpäähän, on varattu koko lokakuun ajan Kotkan kaupungin hyväksymille kalastusmatkailuyrityksille.