Kirjastot siirtyvät syksyn aukioloaikoihin

Julkaistu 28.08.2020

Kotkan kirjastot siirtyvät tiistaina 1.9. syksyn aukioloaikoihin.

Kotkan pääkirjasto (Kirkkokatu 24) palvelee asiakkaita maanantaina ja tiistaina klo 9–20, keskiviikkona, torstaina ja perjantaina klo 9–19. Lauantaisin kirjasto on avoinna klo 9–15. Aattopäivinä kirjasto palvelee klo 9–16.

Karhulan kirjastossa (Karhulantie 40) voi asioida arkisin klo 7–21, viikonloppuisin ja aattopäivinä klo 7–18. Henkilökohtaista palvelua on saatavilla maanantaista torstaihin klo 10–19, perjantaisin klo 10–16 ja aattoina klo 9–16. Lauantaisin ja sunnuntaisin ei ole saatavilla henkilökohtaista palvelua.

Karhuvuoren kirjastossa (Tarinatie 1) voi asioida arkisin klo 7–21, viikonloppuisin ja aattopäivinä klo 7–18. Henkilökohtaista palvelua on saatavilla maanantaina ja keskiviikkona klo 13–19, tiistaina, torstaina ja perjantaina klo 10–16 ja aattoina klo 9–16.

Kirjastoauto Ilonan aikatauluja on saatavilla kaikissa toimipisteissä. Koulujen loma-aikoina ei ajeta aamukierroksia. Kirjastoauto ei liikennöi myöskään aattopäivinä.
Kirjastojen aukioloajat ja yhteystiedot voi tarkistaa osoitteessa https:\\kyyti.finna.fi

Omatoiminen asiointi mahdollista myös Karhulan kirjastossa

Karhuvuoren kirjaston lisäksi myös Karhulan kirjastossa voi nyt asioida omatoimisesti. Omatoimikirjastolla tarkoitetaan kirjastoa, jota asiakkaat voivat käyttää itsenäisesti varsinaisten asiakaspalveluaikojen ulkopuolella. Omatoimiaikana kirjastossa on mahdollista esimerkiksi lainata ja palauttaa aineistoa sekä noutaa varauksia. Asiakaspalvelua omatoimiaikana ei ole, vaikka henkilökuntaa paikalla saattaakin olla. Tiloja ja turvallisuutta valvotaan kameroin.

Omatoimikirjastoon pääsee kirjastokortilla ja korttiin liitetyllä nelinumeroisella tunnusluvulla. Tunnusluvun saa käymällä kirjastossa ja esittämällä kirjastokortin ja kuvallisen henkilöllisyystodistuksen.

Kirjasto muistuttaa, että myös omatoimiaikana on muistettava turvavälit, hyvä hygienia ja muut huomioiva käytös.