Esa Sirviö kirjoitti kirjeen ekaluokkalaisille

Julkaistu 21.08.2020

Kaupunginjohtaja Esa Sirviö on lähettänyt kirjeen kaikille Kotkassa koulunsa tänä syksynä aloittaneilla ekaluokkalaisille.

Kaupunginjohtaja mm. pyytää kirjeessään ekaluokkalaisia pitämään huolta siitä, että ketään ei jätetä yksin, vaan kaikki otetaan mukaan rehdillä tavalla.

”Muistakaa, että minkäänlainen kiusaaminen tai toisten ulkopuolelle jättäminen ei ole sellaista käytöstä, joka kuuluu koulunkäyntiin. Me kaikki olemme arvokkaita ja Teillä uusilla ekaluokkalaisilla on nyt erinomainen mahdollisuus ottaa tämä opiskelun ja koko elämän mittaiseksi ohjenuoraksi. Yhdessä olemme aina enemmän ja porukalla on hauskempi jakaa ilot sekä surut”, Sirviö kirjoittaa.

Kaupunginjohtajan kirje on kokonaisuudessaan luettavissa tästä:

”Rakkaat kotkalaiset ekaluokkalaiset

Olette tänä syksynä ottaneet ensiaskeleenne virallisella opintiellä ja Teistä on tullut ekaluokkalaisia. Nyt edessänne on paljon uudenlaisia asioita sekä monia uusia ihmisiä. Osalle Teistä tämä kaikki uusi voi olla hyvin jännittävää ja ehkä hieman pelottavaakin. Nämä tuntemukset ovat aivan normaalia ja meistä aikuisistakin jokainen on ollut samanlaisissa tunnelmissa. Aikanaan myös kaupunginjohtajaa askarrutti moni asia koulutien alkuvaiheilla ja tuntemukset olivat varmasti vastaavanlaiset kuin Teillä nyt.

Uskon, että tulette huomaamaan, miten hauskaa koulunkäynti oikeastaan onkaan. Joka päivä saatte oppia uutta, joka päivälle syntyy uusia oivalluksia ja joka ikinen päivä taitonne sekä ymmärryksenne kasvavat monissa asioissa. Virheitä ja epäonnistumisiakin joudutte kohtaamaan, mutta niitäkään ei Teidän tarvitse pelätä, koska niitä tapahtuu aivan kaikille, myös aikuisille. Olkaa siis rohkeita ottamaan vastaan kaikkea uutta, koska Te olette meidän tulevaisuuttamme ja Te voitte rakentaa koulustanne, kaupungistamme ja maailmastamme entistä paremman paikan.

Koulutien myötä tulette saamaan paljon uusia ystäviä ja opitte toimimaan yhdessä. Täällä Kotkassa haluamme kasvattaa entistä enemmän yhteisöllisyyttä ja yhteistyötä. Pidättehän huolen siitä, että ketään ei jätetä yksin, vaan otatte kaikki mukaan rehdillä tavalla. Muistakaa, että minkäänlainen kiusaaminen tai toisten ulkopuolelle jättäminen ei ole sellaista käytöstä, joka kuuluu koulunkäyntiin. Me kaikki olemme arvokkaita ja Teillä uusilla ekaluokkalaisilla on nyt erinomainen mahdollisuus ottaa tämä opiskelun ja koko elämän mittaiseksi ohjenuoraksi. Yhdessä olemme aina enemmän ja porukalla on hauskempi jakaa ilot sekä surut.

Vaikka nyt olette astuneet pikkulasten saappaista koululaisen saappaisiin, muistakaa myös se, että Teidän ei tarvitse olla yhtään sen isompia kuin oikeasti olette. Koulumaailmassa mukananne kulkee koko ajan aikuisia opettajia, ohjaajia sekä muuta henkilökuntaa, jotka ovat juuri teidän tukenanne. Heiltä voitte aina pyytää apua ja kysyä neuvoja sekä ohjeita, koska olette heidän asiakkaitaan. Opetuksen ammattilaiset sekä muu henkilökunta ovat juuri Teitä varten.

Toivon kaikesta sydämestäni, että koulun alku on Teille kaikille iloinen ja miellyttävä tapahtuma. Olkaa uteliaita ja nauttikaa uudesta tilanteesta. Pakatkaa reppuunne tai koululaukkuunne aina mukaan Kotkan kaupunkistrategian mukaiset arvot. Kun sieltä löytyy koulutarvikkeiden lisäksi reiluutta, rohkeutta sekä rakkautta, niin tulette varmasti onnistumaan sekä koulussa että muussa elämässänne.

Onnea ja menestystä matkaan koulutiellenne!”

Esa Sirviö
kaupunginjohtaja
Kotkan kaupunki