Maauimala ja kuntosalit avataan 1. kesäkuuta

Julkaistu 28.05.2020

Kotkan kaupungin liikuntapalveluyksikkö avaa koronaviruspandemian vuoksi suljettuja liikuntatiloja asiakaskäyttöön kesäkuun alusta lähtien. Käyttöönotossa noudatetaan aluehallintoviraston ohjeistusta sekä kaupungin valmiusjohtoryhmän hyväksymää 5-vaiheista käyttöönottosuunnitelmaa.

Suunnitelman mukaan Katariinan maauimalan ulkoallas ja kaupungin kuntosalit avataan maanantaina 1.6. Tämän jälkeen Katariinan sisäallas ja kuntosalit otetaan asiakaskäyttöön kesäkuun puolivälissä 15.6.
Karhulan uimahalli avataan puolestaan asiakaskäyttöön heinäkuun alussa 1.7.

Asiakkaiden määrää ei aluehallintoviraston ohjeistuksen mukaisesti rajoiteta, mutta tiloissa kuitenkin toteutetaan laajamittaisia erityisjärjestelyitä, jotta koronaviruksen leviämis- ja tartuntariski pystytään minimoimaan mahdollisimman hyvin sekä tiloja käyttävien asiakkaiden turvallisuus kyetään säilyttämään.
Lisäksi korostetaan jokaisen aikuisen vastuuta. Aikuisten vastuulla on myös huolehtia, että lapset noudattavat ohjeita.

Maauimalan ulkoallas avoinna klo 12-20

Maauimala ulkoallas on päivittäisessä asiakaskäytössä rajatuilla aukioloajoilla klo 12- 20. Sisätilojen puku- ja pesutiloja on mahdollista käyttää, mutta saunat eivät ole asiakaskäytössä.

Ohjattua vesiliikuntaa ei järjestetä, eikä kaupungin uimahallivälineistö (esim. vesijumppavyöt) ole myöskään asiakaskäytössä.

Uinninvalvonta toteutetaan kahden uinninvalvojan toimesta. Lisäksi tiloissa toteutetaan erillistä asiakasohjausta, jolla pyritään neuvomaan asiakkaita toimimaan erityisjärjestelyiden mukaisesti sekä kontrolloimaan esim. puku- ja pesutilojen yhtäaikaista asiakasmäärää. Ohjeistuksessa käytetään myös lattia- ja seinätarroja.

Tilojen siivoukseen ja hygieniaan tehostetaan ja esimerkiksi pintojen putsaukseen kiinnitetään erityishuomiota.

Kaikki uimahallirannekkeet (myös käyttökatkon aikana sulkeutuneet) aktivoidaan käyttökuntoon 1.6.

Sisäallas ja kuntosali avataan kesäkuun puolivälissä

Uimalan sisäallas ja kuntosalitilat avataan asiakaskäyttöön 15.6. Rajatut aukioloajat jatkuvat ja erityisjärjestelyt pysyvät ennallaan. Virtuaalivesijumppataulut otetaan käyttöön sisäaltaassa.

Karhulan uimahalli auki heinäkuun alusta – asiakashyvitykset ladataan automaattisesti

Karhulan uimahalli
Karhulan uimahalli avataan taas 1.7.

Koronaepidemiasta johtuneen käyttökatkon aiheuttamat asiakashyvitykset ladataan automaattisesti ennen katkoa ostettuihin uimarannekkeisiin Karhulan uimahallin palveluiden avautuessa 1.7.

Karhulan uimahallin rajattu aukioloaika on klo 7-15 ja uimahalli on kiinni viikonloppuisin elokuun loppuun saakka. Kotkan uimalan aukioloajat pysyvät ennallaan (klo 12-20).

Saunat avataan asiakaskäyttöön 1.7., mutta muut erityisjärjestelyt pysyvät ennallaan.

Katariinan uimalan ja Karhulan uimahallin aukioloajat laajenevat normaaleiksi 16.8. alkaen.

Kaupungin kuntosalit avataan 1.6.

Kaupungin kuntosalit Karhuvuoren urheilutalossa, Mussalon liikuntahallissa ja Karhulan Keskuskentällä avataan asiakaskäyttöön normaalien aukioloaikojen mukaisesti 1.6.

Kuntosalien irtovälineistö (esim. jumppamatot, jumppakepit) eivät ole asiakaskäytössä.

Kuntosaleissa käytetään ohjeistustarroja sekä toteutetaan poikkeusolojen edellyttämää valvontaa, jonka avulla neuvotaan asiakkaita toimimaan erityisjärjestelyiden mukaisesti sekä rajataan esim. kuntosali-, puku- ja pesutilojen yhtäaikaista asiakasmäärää vallitsevan tilanteen mukaisesti.

Tilojen siivoukseen ja hygieniaan tehostetaan ja esimerkiksi pintojen putsaukseen kiinnitetään erityishuomiota.

Kaikki kuntosalikortit aktivoidaan käyttökuntoon ja käyttökatkon aiheuttamat asiakashyvitykset ladataan kuntosalikortteihin 1.6.

Kaikki kaupungin liikuntatilat ovat normaalissa käytössä vuodenvaihteessa edellyttäen, että koronaviruspandemian aiheuttama poikkeustilanne on ohi.