Ruotsinsalmi-kilpailu käynnistyy

Julkaistu 30.04.2020

Tänä vuonna tulee kuluneeksi 230 vuotta Kotkan edustalla käydystä Ruotsinsalmen toisesta meritaistelusta.
Erityisesti Kotkan-Haminan seudun yrittäjiä, käsityöihmisiä, tapahtumatuottajia jne. kannustetaan miettimään Ruotsinsalmi-aiheisia ideoita kilpailulla. Tarkoituksena on löytää tuotteita, palveluja ja tapahtumia, jotka liittyvät Ruotsinsalmeen.

Ruotsinsalmen kuuluisia meritaisteluja käytiin Ruotsin ja Venäjän välillä kaksi. Ensimmäinen elokuussa 1789 päättyi Katariina Suuren hallitseman Venäjän voittoon.
Ruotsinsalmen toinen taistelu 9.-10.7.1790 oli suurin Itämerellä koskaan käyty meritaistelu. Se päättyi Kustaa III:n hallitseman Ruotsin voittoon. Muutosta taistelu ei tuonut rajaviivaan, joka kulki Kymijoen läntisessä haarassa vastaten Pyhtään ja Loviisan nykyistä rajaa.

Merikeskus Vellamoon on valmisteltu monivuotista suurnäyttelyä teemalla ”Kohtalona Ruotsinsalmi”, joka on merkittävä satsaus Kotkan ainutlaatuiseen historiaan. Koronaepidemian vuoksi näyttelyn avautuminen toukokuulta on siirtynyt tuonnemmaksi.

Ruotsinsalmi-aihetta halutaan kaupungissa hyödyntää laajemminkin, mihin liittyy käynnistyvä kilpailu. Kilpailuaikana 4.5.-7.6. ideat voi lähettää osoitteessa www.visitkotkahamina.fi/kilpailu olevalla lomakkeella. (linkki poistettu)
Inspiraatiota kilpailuideaan voi hakea Ruotsinsalmi-aiheisesta materiaalipankista osoitteessa www.visitkotkahamina.fi/ruotsinsalmi-materiaalipankki. (linkki poistettu) Materiaalipankista löytyvät myös Ruotsinsalmi-tunnisteet, joita voi halutessaan hyödyntää ideassaan.

Ruotsinsalmen työryhmästä koottu raati valitsee jokaisesta kategoriasta voittajan, johon ollaan henkilökohtaisesti yhteydessä. Voittajat saavat näkyvyyttä tuotteelleen Cursor Oy:n sosiaalisessa mediassa tai konsultointiapua markkinointiin, arvo 300 €.

Osallistuminen kilpailuun antaa Cursor Oy:lle ja Merikeskus Vellamolle luvan julkaista osallistujien nimet ja ideat nettisivuilla ja sosiaalisessa mediassa. Ehdotuksia saatetaan käyttää markkinoinnissa myöhemminkin. Kilpailun järjestää Cursor Oy:n Level Up Ruotsinsalmi 2020! -hanke.