Kotkan kaupunki järjestää ruokajakelun etäopiskelussa oleville koululaisille ja opiskelijoille

Julkaistu 08.04.2020

Kotkan kaupunki on selvittänyt perheiden tarpeet kouluruokailuun, joiden tietojen pohjalta on tehty järjestelyt kouluruokaa korvaavasta ruokajakelusta.

Peruskoululaisille valmiit ruokapakkaukset

Peruskoululaisille järjestetään valmiit ruokapakkaukset, jotka huoltajat noutavat koululta. Ruoka-annokset valmistetaan aina viikon koulupäiville kerrallaan ja ne sisältävät lounas-annoksen, leivän, levitteen ja maidon. Ruoka-annokset ovat lämmittämistä vaille valmiita, joten koululaisten kouluruokailu sujuu kotona helposti.

Ruokapakkauksia jaetaan ensimmäisen kerran tiistaina 14.4. siltä koululta, jossa oppilas käy koulua. Seuraavasta viikosta (viikko 17) eteenpäin perheet, joissa on useampia oppilaita eri kouluissa, voivat valita yhden koulun, jolta noudetaan kerralla kaikkien perheen lasten ruoka-annospakkaukset.

Erikoisruokavaliota noudattaville on korvaava järjestely, josta ollaan yhteydessä suoraan huoltajiin.

Lukiolaisille ruokatarvikepakkaukset

Lukioiden ja aikuisille perusopetuksen opiskelijoille jaetaan ruokatarvikepakkaukset. Näissä ruokatarvikepakkauksissa on ruokatarvikkeita aina viikon koulupäiville kerrallaan. Opiskelijat voivat valmistaa ruoan itse ruokatarvikepakkauksen tarvikkeista ja niihin on valittu tuttuja ja helppoja aineksia.

Lukion ruokatarvikepakkauksien jakelu aloitetaan keskiviikkona 15.4. Karhulan lukion opiskelijat noutavat pakkaukset Karhulan lukiolta ja Kotkan lyseon ja Kotkan aikuislukion opiskelijat Kotkansaaren koululta.

Ruokahävikkiä minimoidaan

Ruokahävikkiä minimoidaan varaamalla ruokaa vain ilmoittautuneille. Mikäli ruokapakkaus tai ruokatarvikepakkaus jää noutamatta ilmoittautumisesta huolimatta, ei annoksia varata enää seuraaville viikoille.

Busseissa helposti Waltti-kortilla tai mobiililipulla

Busseja käytettäessä, myös esimerkiksi kouluruokaa hakiessa, matkustajien tulee välttää käteisen rahan käyttöä. Waltti-kortti on halvin tapa maksaa matka, mutta myös Semel Reissu-sovelluksen mobiililipulla pääsee kätevästi.

Mobiililippu on voimassa 90 minuuttia ostoajasta ja sen voi ostaa Reissu-sovelluksen kautta. Mobiililippu on myös käteisellä ostettua kertalippua halvempi.

Vaikka käteisen käyttöä ei suositella, voi busseissa tarvittaessa maksaa tasarahalla.