Kotkan Energian toimitusjohtaja irtisanoutui

Julkaistu 28.04.2020

Kotkan Energia Oy:n toimitusjohtaja Timo Aaltonen on irtisanoutunut. Yhtiön hallitus käsitteli Aaltosen eroa kokouksessaan maanantaina.

”Olen työskennellyt noin kahden vuoden ajan Kotkan Energian toimitusjohtajana. Olemme saavuttaneet erinomaisia taloudellisia ja toiminnallisia tuloksia sekä vieneet eteenpäin yhteistyötä kaupungin toimijoiden sekä eri yhteistyökumppaneiden kanssa”, Timo Aaltonen toteaa.
”Nyt on tullut aika kiittää hyvästä yhteistyöstä ja toivottaa hyvää jatkoa. Erityiset kiitokset haluan toivottaa Kotkan Energian henkilöstölle. Siirryn uusiin haasteisiin ja keskityn mm. ekonomitutkinnon loppuun saattamiseen sekä erilaisiin digitalisaatiota edistäviin hankkeisiin”, Aaltonen kertoo.

Toimitusjohtajan tehtäviä yhtiössä hoitaa väliaikaisesti kehitysjohtaja Sami Markkanen.
”Samilla on pitkä ura Kotkan Energiassa, tuotanto- ja kehitystehtävien johtotehtävissä sekä Karhu Voima -tytäryhtiöiden toimitusjohtajana. Hän on koulutukseltaan diplomi-insinööri ja MBA”, kertoo Kotkan Energian hallituksen puheenjohtaja Lasse Mustonen.

”Kotkan Energia on ollut erinomainen kasvualusta Suomen teollisuudelle. Entinen toimitusjohtaja Pekka Passi siirtyi Vatajankosken Sähkön toimitusjohtajaksi, kehitysjohtaja Tuija Suur-Hamari Vipakin toimitusjohtajaksi ja Kotkan Energian talousjohtaja ja Karhu Voima Oy:n toimitusjohtaja Sanna Kytömäki Hyvinkään Sähkön toimitusjohtajaksi”, Mustonen muistuttaa.

Kotkan Energia Oy on Kotkan kaupungin 100-prosenttisesti omistama tytäryhtiö.
Yhtiö on perustettu vuonna 1993 jatkamaan Kotkan Sähkölaitoksen ja myöhemmin Energialaitoksen toimintaa.