Kotkaan avataan uusi virtuaalinen kulttuurihotelli

Julkaistu 06.04.2020

Kotkan kulttuuri- ja tapahtumapalvelut ja Kotkan kaupunginteatteri avaavat yhteistyönä Kotkaan virtuaalisen kulttuurihotellin.
Kyseessä on internetissä toimiva alusta, johon tuotetaan yhteistyössä erilaista kulttuuri- ja taidesisältöä eri kohderyhmille ja kootaan yhteen paikallisten toimijoiden itsensä tuottamia sisältöjä.
Kulttuurihotellista löytyvät omat huoneensa esimerkiksi lastenkulttuurille, esittävälle taiteelle, runoudella sekä kulttuurikeskustelulle. Kulttuurihotellin on määrä toimia ainakin poikkeusolojen ajan ja mahdollistaa kulttuuripalveluiden saavutettavuus näinä aikoina, kun ihmisten on mahdotonta saapua palveluiden äärelle.

Kulttuurihotellin teknisestä tuotannosta vastaa Kotkan kaupunginteatteri ja muuten hotellin sisältöä tuotetaan yhteistyössä teatterin ja kulttuuri- ja tapahtumapalveluiden kesken.
Hotelli avautuu 8.4. Kotkan kaupunginteatterin nettisivuilla www.kotkanteatteri.fi. Sisällöt tullaan jakamaan myös ainakin teatterin sosiaalisen median kanavilla. Kaikki sisällöt ovat maksuttomia.

Tällä hetkellä mukaan haetaan myös paikallisten kulttuuritoimijoiden tuottamaa sisältöä ja sisältöehdotuksia. Lisätiedot ja tarkemmat ohjeet materiaalista löytyvät Kotkan kaupunginteatterin sivulta hotellin avauduttua.

Kotkalaisten tapahtumajärjestäjien etäkahvit

Kulttuuri- ja tapahtumapalvelut aloittaa 7.4. kotkalaisten tapahtumajärjestäjien virtuaaliset etäkahvit. Monet tapahtumat ovat peruuntuneet ja siirtyneet keväältä ja etäkahvien tarkoituksena on yhdessä pohtia Kotkan tapahtumakentän tulevaisuutta ja tarjota vertaistukea muilta järjestäjiltä.

Kahveille mahtuu kerrallaan 10 tapahtumajärjestäjää ja mukaan voi ilmoittautua Facebook-tapahtumasta löytyvästä linkistä (https://www.facebook.com/events/2728619924091485/)
Etäkahvit keitellään Zoom-videopalvelussa ja mukaan ilmoittautuneille lähetetään linkki ja ohjeet osallistumiseen päivää ennen kahveja. Keskustelua vetää kaupungin tapahtumapäällikkö Tiina Salonen.