Kirjastot ovat jälleen avoinna

Julkaistu 25.03.2020

Kirjastot avautuivat maanantaina 1.6.

Kotkan kaupunginkirjastot avautuivat maanantaina 1. kesäkuuta normaalein kesäaukioloajoin. Myös kirjastoauto Ilona on lähtenyt reitille.

Karhuvuoren ja Karhulan lähikirjastoihin pääsee asioimaan omatoimisesti maanantaista 3.8. lähtien. Omatoimikäyttö on mahdollista kummassakin lähikirjastossa arkiaamuisin kello 7:stä palveluajan alkuun. Iltaisin palveluajan jälkeen omatoimiasiointi on vielä toistaiseksi suljettu.

Nopeaa asiointia suositellaan

Kirjastossa oleilua ei suositella ja tarpeettomia lähikontakteja tulee välttää. Kirjastojen lukupaikat sijoitetaan riittävin turvavälein.

Kirjaston tiloja voi varata 1.8. alkaen. Varaajien on hyvä huomioida, että tiloissa olevien henkilöiden määrää joudutaan rajoittamaan. Henkilökohtaista opastusta vaativia 3D- ja digitointipalveluja ei toistaiseksi tarjota.

Turvavälit käyttöön

Kirjastojen asiointipisteet on suojattu suoralta pisaratartunnalta suojaplekseillä, ja asiakkaiden toivotaan käyttävän asiointiin mahdollisimman paljon myös lainaus- ja palautusautomaatteja.

Kirjasto muistuttaa asiakkaita hyvästä käsihygieniasta sekä riittävistä turvaväleistä. Kirjastojen siivousta tehostetaan, ja turvavälien noudattamiseen ohjeistetaan lattiatarroin. Lisäksi kirjastotilassa on tarjolla käsidesiä sekä mahdollisuus puhdistaa omatoimisesti myös yhteiskäyttöisten laitteiden kosketuspinnat, kuten näppäimistöt ja hiiret. Myös omatoimiaikana on syytä muistaa turvavälit, hyvä hygienia ja muut huomioiva käytös.

Lasten ja nuorten osastojen konsolipelipisteet eivät ole käytössä. Esineitä (pelit, soittimet, urheiluvälineet) lainataan normaalisti. Pääkirjaston ala-aulassa sijaitseva kirjojen vaihtokaappi on myös käytössä. Asiakkaita kannustetaan käteisen käytön sijasta verkko- ja korttimaksamiseen.

Muutokset ovat mahdollisia, joten asiakkaiden toivotaan seuraavan aktiivisesti kirjastojen tiedotusta.

Kotkan kirjastojen kesän 2020 aukioloajat

Kirjastojen aukioloajat ja yhteystiedot: kyyti.finna.fi 

(tiedotetta päivitetty 31.7.2020)