Kirjasto palvelee osittain myös sulun aikana (päivitetty 1.4.2020)

Julkaistu 25.03.2020

Valtioneuvoston päätöksellä kirjastot ja kirjastoautot on suljettu toistaiseksi ajalla 18.3. – 13.5.2020. Karhuvuoren kirjaston omatoimikäyttö ei myöskään ole mahdollista. Myös kaikki tapahtumat on peruttu toistaiseksi.

Sulun vaikutukset lainojen eräpäiviin ja varauksiin

Kaikkien Kyyti-kirjastojen lainojen eräpäivää on jatkettu kirjastojen sulun takia vähintään 1.6. asti.

Myös varausten noutoaikaa on jatkettu vähintään 1.6. asti. Mikäli asiakas varaa sulun aikana aineistoja verkkokirjastossa, myös näiden varausten noutoaika siirtyy kesäkuulle.

Eräpäivät ja noutoajat päivittyvät kaikkiin lainoihin ja varauksiin automaattisesti. Muutos ei vaadi asiakkailta toimenpiteitä.

Aineiston palauttamisesta

Aikaisemmasta ilmoituksesta poiketen kirjoja ja muuta aineistoa ei voi palauttaa palautusluukun kautta. Kirjat voi palauttaa kirjastoon sulkuajan jälkeen.

Verkkokirjasto mahdollistaa asioinnin ja e-aineistot ovat käytettävissä

Kyyti-verkkokirjastossa voi asioida turvallisesti ympäri vuorokauden. Myös e-aineistoja voi lainata sulun aikana. Esimerkiksi eMagz-palvelussa on tarjolla 15 kotimaista aikakauslehteä, joita pääsee lukemaan myös kotona. Verkkokirjaston ja e-aineistojen palveluiden käyttö edellyttää kirjastokortin numeron lisäksi nelinumeroisen tunnusluvun. Poikkeustilanteen aikana e-aineistojen käyttö on kuitenkin mahdollista myös niille, joilla ei ole kirjastokorttia. Lisätietoja tunnusluvun saamisesta, e-asiakkuudesta ja e-palveluista saa kirjastoista. Kannattaa myös seurata kirjastojen omaa verkkosivua https://kyyti.finna.fi

Puhelinpäivystys klo 10–14 (ma-pe)

Kirjasto palvelee sulun aikana myös puhelimitse klo 10–14 (ma-pe):

  • Pääkirjasto ja kirjastoauto Ilona p. 040 688 3750,
  • Karhulan kirjasto p. 040 688 3587 ja
  • Karhuvuoren kirjasto p. 040 158 7338.
  • Lisäksi sähköpostia voi lähettää osoitteeseen kirjasto@kotka.fi