Kaupunginvaltuusto muutti hallintosääntöjä

Julkaistu 30.03.2020

Kotkan kaupunginvaltuusto päätti kokouksessaan 30.3. kahdesta hallintosäännön muutoksesta. Molemmat muutostarpeet olivat seurausta koronavirusepidemiasta.

Ensimmäisessä muutoksessa annettiin kaupunginjohtajalle erityistoimivalta käyttää päätösvaltaa peruspalvelujen turvaamiseksi, väestön terveyden säilyttämiseksi sekä häiriötilanteen normalisoimiseksi.

Kaupunginjohtajan erityistoimivallan mukainen päätös voi koskea toimenpiteiden yhteensovittamista, taloudellisten tai henkilöresurssien suuntaamista, tiedottamista tai muuta häiriötilanteen hoitamiseksi välttämätöntä tehtävää. Erityistoimivallan käyttöön ottamisesta ja sen lakkauttamisesta päättää kaupunginhallitus.

Päätös syntyi äänestyksen jälkeen, kun Vasemmistoliiton valtuustoryhmä esitti, että erityistoimivallan käyttöön ottamisesta päättäisi kaupunginvaltuusto tai kiireellisessä tapauksessa kaupunginhallitus.
Muutosesitys hävisi äänestyksen lukemin 33-10.

Lisäksi valtuusto antoi kaupungin rakennustarkastajalle erityisen toimivallan ajalle 3.4.-30.6.2020 ratkaista rakennuslupa erityisten edellytysten olemassaolon suunnittelutarvealueella sekä kunnan vastuulla olevat poikkeamisluvat pyydettyään kaupunkisuunnittelun vastuualueen lausunto.

Kaupunginvaltuuston kokouksen, joka pidettiin poikkeuksellisesti kaupunginteatterin suurella näyttämöllä,  esityslista on luettavissa linkistä
http://hallijulkaisu.kotka.fi/ktwebbin/dbisa.dll/ktwebscr/epj_asil_tweb.htm?+bid=10518