Kotka hakee nuorisotoimenjohtajaa

Julkaistu 03.02.2020

Kotkan kaupunginhallitus on päättänyt julistaa kaupungin nuorisotoimenjohtajan viran haettavaksi. Nykyinen nuorisotoimenjohtaja Leena Ruotsalainen on irtisanoutunut 1.3. alkaen tultuaan valituksi Pertunmaan kunnanjohtajaksi.

Virka on haettavana 28.2. saakka ja sen jälkeen kaupunginhallituksen kokouksessa 9.3. voidaan valita haastateltavat henkilöt sekä nimetä haastatteluryhmä. Haastattelut on tarkoitus pitää viikoilla 12 ja 13. Tämän jälkeen arvioidaan soveltuvuustestien tarve. Aikaisintaan valinta voidaan tehdä kaupunginhallituksen kokouksessa 14.4.

Kaupunginhallitus päätti lisäksi määrätä nuorisotyönkoordinaattori Tuula Tissarin hoitamaan nuorisotoimenjohtajan avointa virkaa 1.3.2020 alkaen enintään siihen saakka, kunnes virka vakituisesti täytetään tai toisin määrätään.

Ahonkujan tasoristeys tulisi korvata alikululla

Kaupunginhallitus merkitsi myös tiedoksi kaupunkirakennelautakunnan Väylävirastolle laatiman lausunnon, joka koskee Kierikkalassa sijaitsevan Ahonkujan tasoristeysturvallisuuden parantamista.

Kotkan lausunnossa todetaan, että kaupunki ei näe syytä muuttaa aikaisempaa näkemystään siitä, että Ahonkujan tasoristeys tulisi korvata alikululla, josta mahtuvat vähintään henkilöautot ja kunnossapitokalusto. Myös alikulun ja väylästön leveyden tulee olla riittävä henkilöautoliikenteelle. Samalla tulee parantaa olemassa olevaa väylästöä muuta liikennettä varten sopivaksi.

Koska kyseessä on yksityisen tien ja radan tasoristeyksen muutokset katsotaan, ettei Kotkan kaupungin ole osallistuttava tasoristeyksen poistosta aiheutuviin kustannuksiin eikä kunnossapitoon. Ahonkujan kohdan alikulun asemasta Väylävirasto voi myös suunnitella alikulkua hieman etelämmäs tai tasoristeyksen korvaamista ylikulkusillalla.
Korvaavien yhteyksien suunnittelun pohjaksi on hyvä ottaa Kierikkalan yksityistien tiekunnan ja Kierikkalan kyläyhdistyksen esitykset.

Kotkan kaupunki katsoo, ettei Väyläviraston esittämää Tapanilantien, Parikantien kautta esitettyä vaihtoehtoa voida pitää korvaavana yhteytenä, koska matkan reitin pituus kasvaa merkittävästi nykyisestään kaikille liikennemuodoille liikenteen suuntautuessa suurelta osin Karhulan keskustaan.

Ahonkujan ja Tapanilantien alueella asuu yhteensä 10 alakouluikäistä lasta, joista yksi kuuluu Korkeakosken alakoulupiiriin ja yhdeksän Kyminkartanon alakoulun piiriin. Lisäksi 20 nuorta asuu alueella käyttäen lähintä radan itäpuolella Kymintiellä olevaa linja-autopysäkkiä. Heidän lisäkseen on myös busseille kulkeva muu väestö.

Kaupunginhallituksen esityslista on luettavissa osoitteessa www.kotka.fi/esityslistat