Valtuusto hyväksyi omistajapoliittiset linjaukset

Julkaistu 09.12.2019

Kotkan kaupunginvaltuusto hyväksyi kokouksessaan 9.12. kaupungin omistajapoliittiset linjaukset.
Valtuusto muutti alkuperäistä esitystä muutamilta osin.
Alkuperäinen päätöstiedote, omistajapoliittiset_linjaukset_kotka

Valtuusto hyväksyi yksimielisesti Vasemmistoliiton tekemät seuraavat muutosesitykset (muutokset lihavoituna):

Sivu 7: Kaupunki ei lähtökohtaisesti perusta uusia liikelaitoksia. Liikelaitosmalli on tyypillisesti välivaihe yhtiömuotoiseen toimintaan.

Kohta 5.2. sivu 20: poistettiin virke: Kaupunki pidättäytyy uusien liikelaitosten perustamisesta. Korvataan: Kaupunki ei lähtökohtaisesti perusta uusia liikelaitoksia. Liikelaitosmalli on tyypillisesti välivaihe yhtiömuotoiseen toimintaan.

Sivu 16: Kotkan metsäomaisuutta hoidetaan pitkäjänteisesti ja kestävästi luonnon monimuotoisuus huomioiden ja säilyttäen.

Sivu 23: Raportointi ja viestintä: Tytäryhteisöt ja osakkuusyhteisöt raportoivat kaupungille taloudestaan ja tavoitteistaan talouden raportointisyklin mukaisesti.

Lisäksi tytär- ja osakkuusyhteisöt viestivät avoimesti toiminnastaan kuntalaisille, toteuttaen hyvää ja vastuullista viestintää julkisuuslain hengessä.

Lisäksi valtuusto hyväksyi yksimielisesti Kokoomuksen tekemän muutosesityksen, jossa alkuperäiseen asiakirjaan sivun 16 neljänteen kappaleeseen lisättiin seuraava virke: ”Maa- ja metsäomaisuuden käytössä toimitaan ilmastoviisaasti.”

Valtuusto päätti lisäksi myöntää lisämäärärahat kaupunkirakennelautakunnalle, kaupunginhallituksen alaisille toiminnoille ja kaupungin yhteisille erille sekä hyvinvointilautakunnalle.

Valtuuston esityslista on luettavissa tästä linkistä.