Kotkan-Haminan seudun työpaikkakehitys kääntyi nousuun

Julkaistu 22.11.2019

Kotkan-Haminan seudun työpaikkakehitys on usean vuoden laskun jälkeen kääntynyt nousuun. Vuonna 2017 työpaikkoja seudulla oli 30 693 eli 651 enemmän kuin edellisenä vuonna. Kasvua on ollut erityisesti Kotkassa, mutta myös Pyhtäällä.

”Tämä trendimuutos on merkittävä ja toimii selkeänä osoituksena siitä, että seutu kehittyy positiiviseen suuntaan. Myös seudulla toimivien yritysten kehitys sekä tänne suuntautuvat investoinnit osoittavat, että seutuun luotetaan ja että kuljemme kohta valoisaa tulevaisuutta”, kertoo Cursorin toimitusjohtaja David Lindström.
Rakennemuutoksen myötä Kotkan-Haminan seudun työpaikkamäärässä oli selkeä notkahdus vuonna 2009. Seuraavana vuonna määrä vielä nousi, mutta vuodesta 2011 alkaen suunta on ollut laskeva vuoteen 2017 asti. Työpaikkamäärät käyvät ilmi Tilastokeskuksen julkaisemista tiedoista.

David Lindström
SEKESin hallitukseen

Cursorin toimitusjohtaja David Lindström on valittu Suomen Elinkeino- ja Kehitysyhtiöt SEKES ry:n hallitukseen vuodelle 2020. Valinta tehtiin vuosikokouksessa 21.11.
SEKESin jäseniä ovat kaupunkien ja kuntien omistamat elinkeinoyhtiöt ja elinkeinotoimet kautta maan. Siihen kuuluu 49 varsinaista jäsentä ja yhteisöjäseninä Suomen Yrittäjät, Suomen Uusyrityskeskukset, Kuntaliitto sekä Euroopan kehitysyhtiöyhdistys EURADA. Hallituksen puheenjohtajana aloittaa ensi vuoden alusta toimitusjohtaja Elina Pekkarinen Keski-Uudenmaan Kehittämiskeskus Oy Keukesta.