Kirjastosta voi lainata KTP-Basketin ja Peli-Karhujen kausikortteja

Julkaistu 13.11.2019

Kotkan kaupunginkirjasto on saanut lainattavaksi KTP-Basketin (miesten korisliiga) ja Peli-Karhujen (naisten korisliiga) kausikortteja. Kumpikin joukkue lahjoitti lainattavaksi kuusi (6) kausikorttia. Kausikortit ovat voimassa 2019–2020 runkosarjapelien aikana eli huhtikuun alkuun saakka.

Aloite kausikorttien lainaamiseen tuli koripallojoukkueilta ja heidän edustajiltaan KTP-Basketin puheenjohtaja Jyrki Lindströmiltä ja PeKan päävalmentaja Roope Mäkelältä. Joukkueiden edustajat kertoivat lukeneensa mediasta vastaavista lahjoituksista kirjastoille ja tämän antaneen heille kimmokkeen ottaa yhteyttä Kotkan kirjastoon.

Kausikorttien lainaaminen kirjastoista on Suomessa melko uusi ilmiö. Ensimmäisenä idean toteutti helsinkiläinen koripalloseura Helsinki Seagulls, joka lahjoitti kausikortteja Töölön kirjastolle tänä syksynä. Tällä hetkellä lainattavia kausikortteja urheilu- sekä kulttuuritapahtumiin on jo monessa kirjastossa, nyt myös Kotkassa.

Kausikortteja tulee lainattavaksi Kotkan pääkirjastoon sekä Karhulan ja Karhuvuoren kirjastoihin. Yhteensä kortteja on lainattavissa 12. Kausikortit saa lainaan viikoksi ja niitä ei voi varata eikä uusia. Yhdellä kirjastokortilla voi lainata kaksi kausikorttia, joten mukaan peleihin voi ottaa vaikka kaverin tai perheenjäsenen. Kausikorteista peritään myöhästymismaksuja kuten muustakin aineistosta ja palauttamatta jäänyt kortti mitätöidään. Kortit ovat lainattavissa kirjastojen aukioloaikoina.

”Olemme ilahtuneita, että paikalliset koripalloseurat ovat lähteneet yhteistyöhön kirjastojen kanssa ja lahjoittaneet kausikortteja lainattavaksi. Nyt kaikilla on tasavertainen mahdollisuus päästä maksutta seuraamaan ja kannustamaan paikallisia seuroja. Mikäli jokin muukin taho haluaa lahjoittaa kausikortteja urheilu- tai kulttuuritapahtumiin, niin kannattaa olla yhteydessä”, kirjastotoimenjohtaja Katariina Kupiainen sanoo.

Joukkueiden peliaikataulut löytyvät KTP-Basketin sekä Peli-Karhujen omilta nettisivuilta. Kummankin joukkueen kotiottelut pelataan Steveco Areenalla Karhuvuoressa.