Kotkan kaupunginjohdon blogikirjoitukset

Tällä sivulla julkaistaan Kotkan kaupungin johtoon kuuluvien henkilöiden blogikirjoituksia.

Valitse haluamasi henkilön kirjoittama blogisivu klikkaamalla kuvaa tai nimeä.


Uusin blogi

15.12.2018 / Esa Sirviö, kaupunginjohtaja

Alkuja uudessa kotisatamassa

Aikalailla 9 kuukautta sitten minulla oli ilo aloittaa työskentely Kotkan kaupungin virkajohdossa. Alkuun viransijaisena ja toukokuun alusta lukien varsinaisena kaupunginjohtajana. Tiesin tullessani, että odotukset olivat suuret, sillä olihan edeltäjäni toiminut kaupunginjohtajan tehtävässä peräti 16 vuotta. On selvää, että noin pitkällä ajanjaksolla organisaatio oppii tiettyyn tapaan toimia ja tuollaisella ajanjaksolla johtaja tottuu johtamaan organisaatiota omalla tavallaan.

Lue blogi

 

17.11.2018 / Marianna Ruonala, kansliapäällikkö

Ajankohtaista hallinnosta

Kotkan kaupungin hallinnossa pohditaan tällä haavaa hallintosäännön muutosta. Hallintosäännöllä määritellään eri viranomaisten toimivaltasuhteet ja vastuut.
Kaupunginvaltuusto on jo kesällä 2018 hyväksynyt muutoksen pohjaksi organisaatiokaavion, jonka pohjalta hallintosääntö hiotaan uuteen muotoonsa. Syksyn aikana on tarkemmin selkiintynyt, mitä toimintoja 1.1.2019 alkaen siirtyy KymSoteen ja mitä jää kuntaan.

Lue blogi

 

15.9.2018 / Heli Sahala, sosiaalijohtaja

Malttia ja itsehillintää

Uusi oppiaine meille kaikille? Uutisten mukaan monella meistä tuntuu olevan liian kiire liikenteessä, myös polkupyörällä. Ylinopeutta, suojatiesäännösten rikkomista, ohittelua ja uhittelua.
Alkoholin nauttiminenkin karkaa monelta käsistä ja kotiin pitää hoippua tai saada virkavallan kyyti yöksi ankeampiin oloihin. Puhumattakaan heistä, jotka ”pienen naukkailun” jälkeen katsovat olevansa ajokunnossa.

Lue blogi

16.6.2018 / Raili Liukkonen, varhaiskasvatusjohtaja

Vaikuttavasta varhaiskasvatuksesta

Varhaiskasvatus on ollut monin eri tavoin päättyneen toimintakauden aikana valtakunnan median otsikoissa. Monesti se mitä valtakunnallisesti uutisoidaan, koskettaa jokaisessa kunnassa myös paikallista toimintaa ja herättää kysymyksen, ”entä miten meillä?” Varhaiskasvatuksessa ei olla pysähtyneisyyden tilassa vaan jatkuva kehittäminen ja kehityksessä mukana pysyminen sekä aktiivisuus haastavat kuntien varhaiskasvatuksen toimijoita.

Lue blogi
 

12.5.2018 / Leena Ruotsalainen, nuorisotoimenjohtaja

Kuka heitti ensimmäisen roskan?

Nuorten kokoontuminen on kautta maailman sivu, erityisesti kaupungistumisen myötä ilmiö, jota ei ratkaista kielloilla eikä käskyillä. Erityisesti kauppakeskukset, puistot ja muut julkiset tilat ovat nuorten mieleen. Nuoret haluavat olla tiloissa joissa on muita ihmisiä. Nuoret haluavat kokoontua kavereiden ja ystävien kanssa viettämään aikaa.

Lue blogi

14.4.2018 / Esa Sirviö, kaupunginjohtaja

Yhteistyöllä strategia eläväksi

Nyt on kulunut ensimmäinen kuukausi Kotkan kaupunginjohtajan pestissä ja vauhtia on riittänyt. Uusia ihmisiä ja uusia asioita on tullut eteeni oikein ropisemalla. Nimien muistaminen ja uusien asioiden sisäistäminen ovat omalla tavallaan kovin haastavaa, mutta samalla erittäin mielenkiintoista. Olen koettanut näyttää naamaani mahdollisemman monessa paikassa ja tulla tutuksi monien eri tahojen kanssa. Tällä sapluunalla on tarkoitus jatkaa myös eteenpäin.

Lue blogi
 

24.2.2018 / Minna Uusitalo, henkilöstöjohtaja

Häirinnästä yhteistyöhön

Kotkan kaupunki sai Kouvolan kaupungilta haasteen osallistua Oikeusministeriön käynnistämään #häirinnästävapaa-kampanjaan. Kotka otti haasteen vastaan ja haastoi puolestaan kampanjaan mukaan konserniyhtiönsä. Kampanjan on käynnistänyt oikeusministeri Antti Häkkänen.

Lue blogi

 

12.1.2018 / Leena Ruotsalainen, nuorisotoimenjohtaja

Nuorissa tulevaisuus?

Kyseisen kliseen ilman kysymysmerkkiä kuulee silloin tällöin juhlapuheissa ja välillä arjessakin. Mitä se mahtaa tarkoittaa? Tiedätkö sinä?

Kotkan 16–24-vuotiaat ovat saaneet madonluvut 176 kunnan vertailussa. Kotka on sijalla kolme. Edelle kiirivät vain Äänekoski ja Lieksa. Sijaluku koostuu viidestä indikaattorista: nuorisotyöttömien osuus, koulutuksen ulkopuolelle jääneet, depressiolääkkeistä korvauksia saaneet, toimeentulotukea tarvitsevat ja rikoksista epäillyt.

Lue blogi

 

18.10.2017 / Kati Homanen, terveysjohtaja

Miten menestyä?

Menestys ei ole sattumaa, sanotaan.
Miten saamme rakennettua Kotkaan ja koko maakuntaan sellaisen sosiaali- ja terveydenhuollon järjestelmän, joka vastaisi niin kansalaisten kuin ammattilaisten tarpeita? Meidän on rakennettava järjestelmä, joka tuo aitoa yhteistyötä sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisten välille ja toisaalta sellainen joka tyydyttää kansalaisten tarpeita.

Lue blogi

 

21.10.2017 / Juha Henriksson, opetustoimenjohtaja

Uudet perusopetuksen opetussuunnitelmat otettiin käyttöön 1.8.2016 alkaen kaikissa kouluissa vuosiluokilla 1–6. Perusopetuksen ylemmät vuosiluokat ottavat opetussuunnitelmat käyttöön porrastetusti: 7. vuosiluokat ottivat uudet opetussuunnitelmat käyttöön 1.8.2017.
Uudistuksen keskeisinä tavoitteina on vahvistaa oppilaan aktiivisuutta, lisätä opiskelun merkityksellisyyttä ja mahdollistaa onnistumisen kokemukset jokaiselle oppilaalle

Lue blogi

 

16.9.2017 / Liisa Rosqvist, vanhustenhuollon johtaja

Toimintakykyä ikäihmisen arkeen

Sosiaali- ja terveysministeriö ja Suomen Kuntaliitto ovat antaneet iäkkäiden ihmisten palvelujen kehittämisen ja arvioinnin välineeksi palvelujen laatusuosituksen kesäkuussa 2017.
Laatusuosituksessa painottuu vahvasti ennaltaehkäisevä ja varhaisen tuen näkökulma liitettynä toimivaan asiakasohjaukseen.

Lue blogi

 

6.9.2017 / Terhi Lindholm, kehitysjohtaja

Mitä on kotkalainen yrittäjämyönteisyys?

Kansallisena Yrittäjän päivänä 5.9.17 Kotkan yrittäjien puheenjohtaja Sirpa Kantola-Pakkanen arvioi, että yrittäjyysilmapiiri on kehittynyt Kotkassa myönteisesti ja näkymät jatkolle ovat hyvät (Kymen Sanomat 6.9). Tämä ilahdutti kovasti, koska olen itsekin tehnyt paljon töitä yrittäjämyönteisyyden edistämiseksi. Mutta mitä yrittäjämyönteisyys on?

Lue blogi

 

7.7.2017 / Antti Karjalainen, kulttuurijohtaja

Kyminlinnan portit auki pikimmiten!

Kirjoitimme Marika Kirjavaisen, Nina Braskin ja Markku Hannosen kanssa mielipidekirjoituksen Kyminlinnan avaamisen tärkeydestä Helsingin Sanomiin. Se julkaistiin 7.7.17. Sen voi lukea myös tästä:
Kotkassa sijaitseva Kyminlinnan linnoitusalue tulisi avata suurelle yleisölle mahdollisimman pian. Avautuessaan se palvelisi pääkaupunkiseudunkin asukkaita, mutta ennen kaikkea kansainvälisiä turisteja ja kotkalaista yhteisöä.

Lue blogi

 

17.6.2017 / Antti Karjalainen, kulttuurijohtaja

Juhla saapuu kaupunkiin eli elinvoimaa tapahtumista

Muistan hyvin omasta lapsuudestani ne hetket, kun kotona piti kuumeisesti siivota joka paikka, kun isovanhemmat olivat tulossa kylään. Muistan myös ne kiristävät kauluspaidat ja äidin raivaamat legot väärissä paikoissa. Esitin vanhemmilleni äänekästä kritiikkiä siitä, miksi pitää paikkoja puunata kun ei meillä arkikaan ole aina kiiltävää ja hyväntuoksuista - miksi pitää esittää jotain - viisastelin.

Lue blogi

 

27.5.2017 / Leena Ruotsalainen, nuorisotoimenjohtaja

Pasaatiin hyväksyttiin yhteiset pelisäännöt

”Murrosikä on jännää aikaa”, tuumasi yksi Kotkan kauppakeskus Pasaatin sääntöpalaveriin osallistunut nuori. Hän on aivan oikeassa. Vuorotteleva kaikkivoipaisuuden ja tarvitsevuuden tunne, kasvukipuilua raajoista päähän ja samanikäisten yhteiseen tekemiseen samaistumisen tarve.

Lue blogi

 

2.5.2017 / Antti Karjalainen, kulttuurijohtaja

Kulttuuripalvelut suosion huipulla

Kotkalaisilta kysyttiin viime vuoden lopulla mitä he ovat mieltä kaupungin palveluista. Tulokset julkaistiin 2.5. ja kulttuuri vei kaikki kärkisijat. Mitä tästä kannattaisi ajatella? Ensinnäkin on tietysti mahtavaa, että kulttuuripalvelut, suuret tapahtumat, KymiSinfonietta ja kaupunginteatteri arvostetaan Kotkassa noin korkealle.

Lue blogi

 

17.3.2017 / Terhi Lindholm, kehitysjohtaja

Minkälaisen tulevaisuuden Kotkan haluat? Äänestä ja vaikuta!

Kunnat ovat historiallisessa muutoksessa. Vastuu sosiaali- ja terveyspalveluista siirtyy maakunnil-le vuonna 2019 ja globaalit muutosvoimat vaikuttavat. Menestyksen ratkaisee kunnan kyky uudis-tua ja vahvistaa elinvoimaansa. Kevään kuntavaaleissa valittavat päätöksentekijät tulevat tekemään meitä kaikkia koskevia päätöksiä.

Lue blogi

 

Kotkan seudulla otetaan vetovoima tosissaan

13.2.2017 / Terhi Lindholm, kehitysjohtaja

EK:n 9.2.17 julkistama kuntaranking-tutkimus selvitti, kuinka vetovoimaisia eri seutukunnat ovat yritysten sijaintipaikkoina. Kotka-Hamina on listan häntäpäässä. Onko meillä syytä paniikkiin? Ei ollenkaan. Olemme matkalla oikeaan suuntaan, ranking katsoo menneeseen.

Lue blogi

 

11.2.2017 / Markku Hannonen, kaupunkisuunnittelujohtaja

Nyt mielessä kaupungin sydän

Kaupunki tarvitsee vahvasti sykkivän sydämen ollakseen elinvoimainen. Tämä sydän on kaupungin keskusta, jossa elämän ja talouden virrat kohtaavat. Kotkan kaupungilla on rikas kaupunkielämän historia. Jo kaupungin synnystä alkaen keskustaa on rakennettu rohkeasti, parasta osaamista käyttäen. Niin kaupunki on kasvanut täysipainoiseksi ja aikaa kestäväksi urbaaniksi kokonaisuudeksi. Edeltävien polvien tulevaisuudenusko kantaa Kotkaa edelleen.

Lue blogi

 

17.12.2016 / Terhi Lindholm, kehitysjohtaja

Kerro mielipiteesi, minkälainen on uusi Kotka?

Kotka on historiallisen suuressa muutoksessa kun sosiaali- ja terveyspalvelut siirtyvät maakuntaan 1.1.2019. Minkälainen on uusi Kotka? Sitä pohditaan jo kovasti. Tärkeää on, että uutta Kotkaa johdetaan tiedolla. Se tarkoittaa, että Kotka valitsee suuntansa ja rakentaa palvelunsa perustuen tietoon kehityksen trendeistä, asukkaista, yrityksistä, koulutuskentästä, muuttoliikkeestä jne.

Lue blogi

 

24.11.2016 / Terhi Lindholm, kehitysjohtaja

Kiusaaminen on vähentynyt, mutta se ei vielä riitä

Kotkalaisnuori Liisi Laitila puuttui viime viikolla tappeluun koulun pihalla. Tällä viikolla hän kertoi YLEn jutussa (http://yle.fi/uutiset/3-9306284), toimistaan kiusaamista vastaan yhdessä koulun kanssa mm. tukioppilastoiminnan kautta. Juttu tavoitti myös Tasavallan presidentin, joka facebook-sivullaan lupasi Liisille tukensa. Mahtavaa!

Lue blogi

 

12.11.2016 / Heli Sahala, sosiaalijohtaja

Toimeentulotuki Kelalle, aikaa sosiaalityölle

Perustoimeentulotuki siirtyy Kelan hoidettavaksi vuoden 2017 alussa. Tuen perusteet ovat jatkossa samat koko maassa. Vain asumiskustannuksissa kunta- ja alue-erot otetaan huomioon.

Lue blogi

 

27.10.2016 / Antti Karjalainen, kulttuurijohtaja

Tiedolla eteenpäin

Yleisradio on kunnostautunut tiedon kokoajana ja tänään he julkistivat kuntien tilaa kuvaavan tutkimuksen. Ajoitus ei ole sattuma, kuntavaalit lähestyvät ja tutkimus tarjoaakin erinomaisia aineksia keskusteluun kunnan tulevaisuudesta.

Tutkimus nosti esiin neljä eri osa-aluetta, joiden perusteella kuvataan yksittäisen kunnan, esimerkiksi Kotkan, tulevaisuuden näkymiä.

Lue blogi

 

24.10.2016 / Terhi Lindholm, kehitysjohtaja

Vedetään vähän kotiinpäin - laillisin keinoin!

Halutaanko seudulle kymmeniä uusia työpaikkoja? Se on mahdollista julkisten hankintojen avulla, ilmenee selvityksestä, jonka Kotkan kaupunki ja Cursor teettivät.

Meillä on seudulla laskutavasta riippuen jopa satojen miljoonien työkalu tähän. Kuntien kannattaa tukea ja ohjata hankintojen toteuttamista ylätasolta ja jatkossa kautta koko kuntakonsernin.

Lue blogi

 

17.9.2016 / Juha Henriksson, opetustoimenjohtaja

Perusopetus uudistuu - viisi merkittävintä muutosta

Kymmenen vuoden välein uusittava opetussuunnitelma on tärkein koulun työtä ohjaava väline, joka määrittelee opetettavat aineet, opetuksen tavoitteet ja sisällöt sekä arvioinnin perusteet eri luokka-asteilla. Opetussuunnitelman valtakunnalliset perusteet laatii Opetushallitus ja kunnat täydentävät niiden pohjalta omat paikalliset opetussuunnitelmansa.

Lue blogi

 

19.8.2016 / Henry Lindelöf, kaupunginjohtaja

Kotka nousee aina

Me olemme Kotkassa selvinneet sodista ja lamoista. Tulemme selviämään nytkin. Kotka on käännekohdassa kohti parempaa. Tämä tulee konkretisoitumaan lukuisina hankkeina. Me olemme luomassa satoja uusia työpaikkoja ja se tulee olemaan pohja Kotkan hyvinvoinnille. Kaupunki tasapainottaa taloutensa. Näin pystymme pitämään yllä laadukkaat palvelut ja huolehtimaan kaupungin elinvoimasta.

Lue blogi

 

13.8.2016 / Leena Ruotsalainen, nuorisotoimenjohtaja

Kaupunki sykkii kaupunkilaisista

Mitä minä voin tehdä yhteisöni hyväksi ja kanssa? Paljon. Hyviä ideoita ja ajatuksia kannattaa ehdottaa. Ei ole yhdentekevää miten kaupunki sykkii elämää. Hyvät jutut syntyvät ruohonjuuritasolla ja vuorovaikutuksessa erilaisten ihmisten kanssa.

Lue blogi

 

11.6.2016 / Heli Sahala, sosiaalijohtaja

Työllistämisen mutkaiset polut

Suomessa oli huhtikuussa työttömiä työnhakijoita 340 900. Kotkassa heitä oli 4 867 ja yli vuoden työttömänä olleita 1 853. Kuuluisalla Kelan listalla on Kotkassa 1 505 henkilöä. Avoimia työpaikkoja oli 239.
Valtio maksaa työnantajille palkkatukea nuorten, vajaakuntoisten, pitkäaikaistyöttömien ja tietyin ehdoin yli puoli vuotta työttömänä olleiden palkkaamiseen. Eri asiakasryhmille tuki on erilainen. Viime vuosina tukirahat ovat myös tilapäisesti loppuneet. Määrärahaa on vähennetty, vaikka työttömyys on lisääntynyt!

Lue blogi

 

1.6.2016 / Antti Karjalainen, kulttuurijohtaja

Hyvät lukijat,

Tässä puheeni Eero Hiirosen näyttelyn avajaisissa Galleria Uusikuvassa 1.6.2016, tutustukaa näyttelyihin!

Hyvää kesää!

Antti
 

Hyvät ystävät

On suuri ilo ja kunnia olla täällä avaamassa tätä merkittävää näyttelyä. Professori Eero Hiironen on kiistatta yksi Suomen merkittävimpiä kuvanveistäjiä. Jo pelkästään numeroina mitattuna yli 450 veistosta erilaisissa julkisissa kokoelmissa todistaa hänen työnsä merkittävyyttä. Hänen töitään on ollut esillä useissa gallerioissa ja näyttelytiloissa. Näistä merkittävimpiä ovat ehdottomasti Kumu Tallinnassa, Weegee Espoossa ja Tasavallan presidentin kesävirka-asunnolla toteutettu näyttely vuonna 2014.

Lue blogi

 

20.5.2016 / Nina Brask, kaupunginvaltuuston puheenjohtaja

Kotka-päivän puhe 20.5.2016

Arvoisat kuulijat

Tänä vuonna haluan puhua teille tulevaisuudesta ja kulttuurista.
Tulevaisuutta edeltää aina historia ja historian kautta syntyy uutta. Elämme yhden aikakauden loppua, johon on kuulunut kahdeksan peräkkäisen vuoden taloudellisesti heikko ja yhteiskuntaa lamaannuttava vaihe.
Tulevaisuus voi näyttää hyvinkin pian erilaiselle. Jos nyt elämme lohdutonta aikaa, niin tulemme vahvasti etenemään kohti tulevaisuuden valoisaa ja edistyksellistä aikaa.

Lue blogi

 

14.5.2016 / Maija Rikberg, varhaiskasvatusjohtaja

Varhaiskasvatusta valintojen viidakossa

Edelleen päivähoidon järjestämisen ja varhaiskasvatuksen sisällön ympärillä riittää porinaa. Kun uusi varhaiskasvatuslaki tuskin on kuoriutunut, niin jo pienessä ajassa sen ympärille kietoutuu uusia muutoksia. Ei ihme että sekä toimintaa järjestävät tahot että palveluja käyttävät perheet ovat hämmennyksissä. Kaikki ovat yksimielisiä siitä, että hyvä päivähoito ja varhaiskasvatus on merkittävä osa-alue yhteiskunnan hyvinvoinnin ja osaamisen ketjussa.

Lue blogi

 

16.4.2016 / Leena Ruotsalainen, nuorisotoimenjohtaja

Olen hurahtanut vanhuksiin

Näin vastasi nuorten kesätyöntekijöiden ryhmähaastattelussa 16-vuotias tyttö, joka haluaa kesätöihin vanhustenhoitoon. Kotkan Ohjaamo on haastatellut lähes 420 nuorta kaupungin kesätöihin. Mahtavia, kiinnostuneita, motivoituneita ja innostuneita nuoria - ja valinta on vaikea. Jokaisessa nuoressa on vahvuuksia ja toiveita. Miten nuorten toiveet ja työnantajan tarpeet vastaavat toisiaan?

Lue blogi

 

8.4.2016 / Leena Ruotsalainen, nuorisotoimenjohtaja

Taitavat miehet

”Parempaa hommaa ei voi olla”, sanailee avustava huoltomies, lähes 60-vuotias Antero Lemström, lempinimeltään Antsa. Hän on ollut pitkäaikaistyötön ja hänet palkattiin kaupungin nuorisotoimen leirialueiden avustavaksi huoltomieheksi. Antsa on yksi monista puoleksi vuodeksi työllistetyistä hienoista, jo sangen iästyneistä, miehistä. Jokainen on ollut erittäin ammattitaitoinen, motivoitunut, kiinnostunut ja innostunut työtehtävistä. Puoli vuotta hurahtaa kuin siivillä.

Lue blogi

 

29.4.2015 / Henry Lindelöf, kaupunginjohtaja

Kotka rasismia vastaan

Rasisminvastaista viikkoa vietetään 18.3. alkaen. Viikolla otetaan kantaa ympäri maailman yhdenvertaisuuden ja moninaisuuden puolesta kulminoituen 21.3. YK:n rasisminvastaiseen päivään.

Lue blogi

 

12.3.2016 / Antti Karjalainen, kulttuurijohtaja

Kulttuurin perimmäinen tarkoitus

Mikä tämän kulttuuritouhun tarkoitus oikein on? Aika suuri kysymys, mutta sitä kysytään minulta aika ajoin. Kysymme sitä toki myös itseltämme kulttuuritoimessa, kirjastossa ja museossa. Jos ette jaksa lukea pidemmälle niin sanon sen tässä heti: kulttuurin tehtävä on tarjota teille kotkalaisille elämyksiä.

Lue blogi

 

13.02.2016 / Pia Ruuskanen, Kotihoidon johtaja

Kotona asumista tuetaan

Kotkassa on noin 5600 yli 75-vuotiasta henkilöä, joista suurin osa pärjää omin avuin, läheisten tuella tai pienin tukipalveluin turvin omissa kodeissaan, osa on säännöllisen kotihoidon asiakkaana.

Hyvään arkeen kuuluu muistorikas koti, omaisten ja läheisten tuki, toimintakyvyn ja terveydentilan säilyttäminen sekä turvallisuuden tunne.

Lue blogi

 

16.1.2015 / Liisa Rosqvist, Vanhustenhuollon johtaja

Hyvinvointia tukevaa toimintaa

Sosiaali- ja terveysministeriön linjaaman ikääntymispolitiikan tavoitteena on edistää iäkkäiden ihmisten toimintakykyä, itsenäistä elämää ja aktiivista osallistumista yhteiskuntaan.

Kotkan Haminan seudulla olemme kehittäneet ikäihmisten palveluita Sosiaali- ja terveysministeriön Kaste-hankkeissa vuodesta 2008 alkaen. Kehitystyötä on tehty niin korvaavissa kuin ennaltaehkäisevissä palveluissa.

Lue blogi

 

12.12.2015 / Maija Valta, terveysjohtaja

Hukkajahdissa

Terveydenhuollon vastuualueen ylin johto on aloittanut marraskuussa Lean - koulutuksen. Koulutuksen tarkoituksena on valmentaa esimiehistä ns. Lean -muutosagentteja, joiden avulla oman työn jatkuvasta kehittämisestä tulee osa jokaisen palvelualueen, esimiehen ja ammattilaisen päivittäistä työtä.

Lue blogi

 

24.11.2015 / Pirjo Puolakka, Maahanmuuttajatyön johtaja

Keitä ovat kiintiöpakolaiset?

He ovat pakolaisia, jotka ovat lähteneet kotimaastaan tai pysyvästä asuinmaastaan toiseen maahan, johon he eivät kuitenkaan voi pysyvästi asettua asumaan ja elämään normaalia elämää. Heitä voidaan ottaa uudelleen sijoitettaviksi kolmanteen maahan niin sanotussa pakolaiskiintiössä.

Lue blogi

 

14.11.2015 /Jari-Pekka Väisänen

Elämä jatkuu

Kaupungin talousarvio vuodelle 2016 on edennyt kaupunginvaltuuston käsittelyyn. Jo aikaisemmin tehtyjen päätösten lisäksi ensi vuoden talousarvioon on lisätty uusia talouden tasapainotukseen liittyviä toimenpiteitä yli 7 miljoonan euron edestä. Suuri osa näistä toimenpiteistä näkyy myös muutoksina kaupungin tarjoamien palveluiden tasossa.

Lue blogi

 

17.10.2015 /Yhteisblogi
Lindelöf, Haapanen, Sahala, Lindholm

Miksi Kotka ottaa vastaan turvapaikanhakijoita?

Euroopassa on meneillään suurin pakolaiskriisi sitten toisen maailmansodan. Oikeus hakea turvapaikkaa on turvattu kansainvälisissä sopimuksissa, jotka Suomi on hyväksynyt. Kotkan kaupunki haluaa kantaa vastuunsa kriisitilanteessa.

Lue blogi

 

17.10.2015 / Hannele Pajanen, hyvinvointineuvolan johtaja

Iloisia uutisia lapsiperheille - perhepalvelut aloittaa vuoden alussa

Lasten ja nuorten palveluihin kuuluvan hyvinvointineuvolan organisaatiota uudistetaan ja vahvistetaan Kotkassa ensi vuoden alusta.
Hyvinvointineuvolan, lastensuojelun ja sijaishuollon palveluista muodostetaan perhepalvelut-kokonaisuus. Tällä muutoksella siirretään painopistettä korjaavista palveluista ennaltaehkäiseviin ja varhaisen tuen palveluihin.

Lue blogi

 

29.9.2015 / Terhi Lindholm, kehitysjohtaja

Pikkuveli kyläilee – Kotka Pietarissa*

Kotkan kaupunki on aina pitänyt tärkeänä hyviä yhteistyösuhteita Pietariin. Pietari on kuin isoveli, johon meillä on lämmin suhde ja jonka luona on aina kiinnostava vierailla. Kaupunkien välillä on paljon yhteyksiä, mm. kulttuuriyhteistyötä ja yritystoimintaa. Kotkassa on myös paljon Pietarin seudulta muuttaneita asukkaita.

Lue blogi

 

25.8.2015 / Leena Ruotsalainen, nuorisotoimenjohtaja

 

Sosionomiopiskelijan varjoharjoittelu nuorisotoimenjohtajan kanssa

”Jos et vastaa, alan häiriköimään”, jätti Juha vastaajaan viestin. Tiesin heti, että toisessa päässä on ”timantti”. Yhteinen varjostustaival alkoi lupaavasti ja päättyi loistavasti. Varjoharjoittelijan tulee olla omapäinen, itsenäinen, oma-aloitteinen, pelkäämätön, utelias ja rohkea.

Lue blogi

 

15.8.2015 / Terhi Lindholm, kehitysjohtaja

Käytä vaikutusvaltaasi!

Sillä on iso merkitys, mitä ihmiset asuinpaikastaan puhuvat, kotikulmilla ja kauempana. Sinä olet kotikaupunkisi tärkeä lähettiläs ja ilmapiirin rakentaja! Kotkan-Haminan seutu on RAW by nature - luonnostaan vahva. Slogan kuvastaa rosoisuutta, historiaa ja kotkalaista asennetta. Konsepti herättää tunteita ja jää mieleen- mutta siitä ei kannata jäädä kiistelemään. Nyt tarvitaan kaikki mukaan kertomaan, että meillä on osaamista ja elinvoimaa!

Lue blogi

 

13.6.2015 / Juha Henriksson, opetustoimenjohtaja

Uusi opetussuunnitelma, yhdessä tekemällä tulevaisuuden taitoja

Perusopetuksen uusi opetussuunnitelma otetaan käyttöön 1.8.2016. Opetussuunnitelma korostaa oppimisen iloa ja oppilaiden omaa aktiivista roolia. Tärkeitä ovat vuorovaikutustaidot ja yhdessä tekeminen sekä kasvaminen kestävään elämäntapaan.

Lue blogi

 

11.6.2015 / Nina Brask, kaupunginvaltuuston puheenjohtaja

Tallinnan ystävyyskaupunkivierailu Kotkassa 2.-4.6.

Ystävyyskaupunkitoiminta on viime vuosien aikana jäänyt hyvin vähäiselle arvolle.

Lue blogi

 

23.5.2015 / Heli Sahala, sosiaalijohtaja

Sosiaalihuollon suruja ja iloja

Mitä sosiaalihuolto on? Huono-osaisten ja vaikeuksissa olevien kansalaisten kohtaamista ja rahan jakamista epämääräisin perustein lähinnä väärille henkilöille? Narutettavien kukkahattutätien puuhastelua?

Lue blogi

 

29.4.2015 / Henry Lindelöf, kaupunginjohtaja

Kotkan eväät nousuun

Kotkassa me teemme nyt päätöksiä talous edellä. Meidän on saatava käyttötaloutemme tasapainoon. Suuri alijäämä on sulatettava muutamassa vuodessa.

Lue blogi

 

17.4.2015 / Terhi Lindholm, kehitysjohtaja

Mikä tarkoitus on kaupungin kesteillä?

Juhlavaatetta sovitellaan päälle monessa kotkalaiskodissa tänään. Illalla pidetään kaupungin yrittäjäjuhla Merikeskus Vellamossa ja paikalle odotetaan lähes kahtasataa yrittäjää. Juhlan huipennuksena julkistetaan vuoden yrittäjäpalkinto tunnustuksena ansiokkaasta toiminnasta yrittäjyyden ja elinkeinotoiminnan hyväksi. Palkinnon saajan nimi on salaisuus, joka selviää illalla. Mikä kotkalainen yritys sinun mielestäsi ansaitsisi palkinnon?

Lue blogi

 

11.4.2015 / Leena Ruotsalainen, nuorisotoimenjohtaja

Demokratiaa ja dialogia

Kansanvaltaa ja keskustelua. Olen seurannut Kotkan maailmankaikkeutta kahdeksan kuukautta. Kyllä, olen edelleen rakastunut Kotkaan. Joitakin syvempiä mielenmaisemallisia kuvia on piirtynyt mielentauluuni. Oli sitten kyse Kymistä, Karhulasta tai Kotkasta. Maisema on moninainen ja monitahoinen.

Lue blogi

 

20.3.2015 / Antti Karjalainen, kulttuurijohtaja 20.4. alkaen

Miksi Picasso oli innokas uimari?

Kun silmäillään budjettirivejä ja mietitään mistä leikata, katse kohdistuu usein kulttuuriin ja taiteeseen. Olen lukenut huolestuneita kannanottoja taiteilijoiden ja muiden kulttuuritoimijoiden joukosta, kun eduskuntavaaleihin valmistautuvat puolueet julkaisevat leikkausohjelmiaan. Näissä keskustelussa minulle jää usein sellainen vaikutelma, että osallistujat puhuvat hieman toistensa ohi.

Lue blogi
 

14.3.2015 / Markku Hannonen, kaupunkisuunnittelujohtaja

Kantasataman uudistaminen on tärkeää

Kantasataman uudistaminen satama-alueesta osaksi kaupunkikeskustaa on merkittävin muutos Kotkan kaupunkirakenteessa pariin kolmeen vuosikymmeneen.

Lue blogi

 

Näytä vanhemmat blogikirjoitukset

 

6.3.2015 / Nina Brask, kaupunginvaltuuston puheenjohtaja

Talous saadaan kuntoon, kun uskalletaan päättää

Kaupunginvaltuusto kokoontui maanantaina 2.3. varmasti valtuustokauden merkittävämmän asian puitteissa. Käsittelimme yksistään kyseistä asiaa yli kolme tuntia ja yli 70 puheenvuoron siivittämänä. Tämän perusteella voisi päätellä, että kaupungin tärkein asia saatiin päätökseen.

Lue blogi

14.2.2015 / Maija Valta, terveysjohtaja

Muutosvastarinta hioo timantteja

Wikipedian mukaan ”muutosvastarinta tarkoittaa muutoksen tai sen suunnittelun vastustusta ja kritisointia, joka ilmenee yksilöiden tai ryhmien käyttäytymisessä. Se ilmenee esimerkiksi välinpitämättömyytenä, informaation torjumisena tai korostuneena itsesuojeluna. Muutosvastarinta liittyy ihmismielen taipumukseen puolustaa vanhoja tottumuksiaan.”

Lue blogi

 

7.2.2015 / Henry Lindelöf, kaupunginjohtaja

Kotka selviää haasteista omin voimin

Talouden tasapainottamista käsittelevän blogini (30.1) jatkoksi haluan tuoda esiin muutamia näkökulmia asiaan liittyen.

Kotkalla kaupunkina on oma tarinansa, johon kuuluu satama, tehtaat ja vahva kulttuuriperintö. Kotka on aina noussut vaikeista paikoista. Kotkan selviäminen ei ole aina ollut sen omissa käsissä, mutta mielestäni nyt on. Kotka selviää tämän ja huomisen päivän haasteista.

Lue blogi

 

30.1.2015 / Henry Lindelöf, kaupunginjohtaja

Miksi energiaomistuksista pitää keskustella ja päättää?

Kaupungin talouden oikaisemiseksi tehdään hartiavoimin töitä juuri nyt. Talous pitää saada tasapainoon, jotta voidaan turvata kaupunkilaisille toimivat, laadukkaat palvelut ja huolehtia kaupungin viihtyisyydestä ja elinvoimasta. Mikä Kotkan kaupungin talouden kokonaiskuva on ja mitkä ovat sopivat lääkkeet tilanteen parantamiseksi?

Lue blogi

 

9.12.2014 / Maija Valta, terveysjohtaja

Hoidon kiireellisyyden arviointi

Terveydenhuollossa hoitoon ohjaus tapahtuu aina hoidontarpeen arvioinnin perusteella lääketieteellisen hoidon kiireellisyyden mukaan.

Lue blogi

 

3.12.2014 / Terhi Lindholm, kehitysjohtaja

Kotkansaari on numero yksi

Olipa virkistävää päästä miettimään kaupunkikehittämisen tulevaisuutta innostuneiden ihmisten kanssa. Koolla olevalla porukalla – kaupunkipolitiikan tutkijoita, kaupunkiaktiiveja ja -asiantuntijoita, kuntien edustajia – oli yhteinen näkemys siitä, että keskustojen merkitys tulee kasvamaan, jopa niin, että keskustan elävyys ratkaisee kaupungin menestyksen.

Lue blogi

31.10.2014 / Maija Rikberg, varhaiskasvatusjohtaja

Matkalla lasten hoitamisesta hyvään varhaiskasvatukseen

Tämän päivän arjessa päivähoitojärjestelmä koskettaa jollakin tavoin kaikkia lapsiperheitä. Varhaiskasvatuksen asema kasvatus- ja koulutusjärjestelmässä tarvitsee kuitenkin vahvaa uudistumista.

Lue blogi

 

1.10.2014 / Terhi Lindholm, kehitysjohtaja

Ei vain Venäjä, Venäjä, Venäjä

Maailman talous ja Ukrainan kriisi askarruttavat ja syystäkin. Ollaanko seudun strategioissa satsattu liikaa Venäjään? Tehdäänkö kaikki mahdollinen uusien yritysten ja työpaikkojen saamiseksi seudulle?

Lue blogi

 

26.9.2014 / Maija Valta, terveysjohtaja

Kotkan terveydenhuollossa tapahtuu

Aika kuluu nopeasti, sillä lähes viisi kuukautta on jo siitä päivästä, kun otin vastaan terveysjohtajan viran Kotkassa. Moni asia oli itselleni ennestään tuttu aikaisemman työni kautta, mutta paljon olen saanut oppia uutta ja tutustua myös uusiin työkavereihin, kuntalaisiin ja kymenlaaksolaiseen kulttuuriin.

Lue blogi

 

2.9.2014 / Hannele Pajanen, hyvinvointineuvolan johtaja

Hyvinvointineuvola on lasten, nuorten ja perheiden asialla

Hyvinvointipalveluissa on valittu painopistealueeksi ennaltaehkäisevien palveluiden vahvistaminen ja päällekkäisyyksien poistaminen. Kaupungin taloudellinen tilanne on kuitenkin tällä hetkellä haastava ennaltaehkäisevien palveluiden kehittämisen näkökulmasta. Onhan selkeämpää laittaa rahaa vain siihen asiaan, joka on pakko hoitaa. Panostukset ennaltaehkäisevään työhön näkyvät usein vasta vuosien päästä.

Lue blogi

 

27.6.2014 / Antti Mattila, liikuntajohtaja

Puistolan kenttä uudistuu - vihdoinkin!

Kotkan kaupungin liikuntapalvelut on päättänyt aloittaa Puistolan kenttää ja sen uudistamista sekä kehittämistä koskeva tarveselvityksen. Tätä työtä tekemään kutsutaan tietotaidollisesti, sekä tulevan liikunta-alueen uusiokäyttöä ja sen profiloimista ajatellen, niin edustava työryhmä kuin mahdollista. Tähän ryhmään on ajateltu kutsua tai erikseen kuulla liikuntapalveluiden ja kuntatekniikan edustajia, koululiikunnan, varhaiskasvatuksen, seuratoiminnan, vanhus- ja vammaisneuvoston sekä nuorisovaltuuston ja lastenparlamentin edustajia.

Lue blogi

 

12.6.2014 / Liisa Rosqvist, vanhustenhuollon johtaja

Laitoshoidosta yksiportaiseen hoiva-asumiseen

Viime vuonna on tehty kolme tärkeää linjausta, jotka vaikuttavat oleellisesti vanhuspalveluihin Suomessa. Heinäkuussa tuli voimaan laki ikääntyneen väestön toimintakyvyn tukemisesta sekä iäkkäiden sosiaali- ja terveyspalveluista. Tätä lakia kutsutaan lyhyesti vanhuspalvelulaiksi.

Lue blogi

 

30.4.2014 / Terhi Lindholm, kehitysjohtaja

Myähän käytii Moskovas!

Kotkan kaupunki ja kehitysyhtiö Cursor osallistuivat HaminaKotka Satama Oy:n ohella 22.-25.4 TransRussia-logistiikkamessuihin Moskovassa. Satama osallistuu messuille vuosittain, mutta kaupunki ja Cursor olivat koeluontoisesti mukana tänä vuonna. Kannattiko?

Lue blogi

 

4.3.2014 / Helena Kempas, nuorisotoimen johtaja

Koukussa nuorisotyöhön

Millähän muulla vastuualueella on viimeisen 50 vuoden aikana ollut johdossa vain kaksi viranhaltijaa? Kotkan kaupungin nuorisotyössä näin on ollut.
Mikä nuorisotyössä oikein koukuttaa?

Lue blogi

 

27.8.2013 / Nina Brask, kaupunginvaltuuston puheenjohtaja

Matka Belgian Monsiin 3.-4.12.2013

Matka Monsiin alkoi lennolla Brysseliin ja sieltä oli Monsiin junamatka, joka kesti tunnin verran. Mons on Belgiassa pieni kaupunki, joka on alkanut elää Googlen myötävaikutuksella.

Lue blogi

 

29.1.2013 / Terhi Lindholm, kehitysjohtaja

Mistä niitä työpaikkoja oikein tulee?

Kotkan seudun työttömyysluvut ovat viime syksyn mittaan olleet erityisen huolestuttavia. Aiheellinen kysymys kuuluukin, mitä me kaupungin edustajat työpaikkojen eteen teemme? Joku on voinut saada vaikutelman, että sitä vain edustetaan ja matkustellaan.

Lue blogi

 

13.12.2012 / Terhi Lindholm, kehitysjohtaja

Positiivista menemisen henkeä ilmassa

Vastikään minulla tuli täyteen puoli vuotta kehitysjohtajan tehtävissä. Samoihin aikoihin mietin mitä puhuisin henkilöstölle joululounaalla. Mitä kaikkea erityisen hyvää puolivuotiskauteen mahtuu? Paljonkin. Positiivista eteenpäin menemisen henkeä on kaikesta huolimatta ilmassa.

Lue blogi

 

17.10.2012 / Henry Lindelöf, kaupunginjohtaja

Kotkan lainasalkku turvaa välttämättömiä kuntalaispalveluja

Kotkan kaupungilla on valtuuston päätöksin hyväksytty 230 miljoonan euron suuruinen lainasalkku (31.8.2012). Se on 4200 euroa asukasta kohti.

Lue blogi

 

Valitse blogi

Esa Sirviö
Kaupunginjohtaja
Esa Sirviö

Henry Lindelöf
Kaupunginjohtaja
(jäi eläkkeelle 1.5.2018)
Henry Lindelöf

Nina Brask
Kaupunginhallituksen
puheenjohtaja

Terhi Lindholm
Kehitysjohtaja

Liisa Rosqvist
Vanhustenhuollon johtaja

Antti Mattila
Liikuntajohtaja

Hannele Pajanen
Perhepalvelujohtaja

Markku Hannonen
Kaupunkisuunnittelujohtaja

Leena Ruotsalainen
Nuorisotoimenjohtaja

Heli Sahala
Sosiaalijohtaja

Juha Henriksson
Opetustoimenjohtaja
Juha Henriksson, opetustoimenjohtaja

Pirjo Puolakka
Maahanmuuttajatyön johtaja
Pirjo Puolakka

Pia Ruuskanen
Kotihoidon johtaja
Pia Ruuskanen

Kati Homanen
Terveysjohtaja
Blogikuva, Kati Homanen

 

Minna Uusitalo
Henkilöstöjohtaja
Minna Uusitalo

Raili Liukkonen
Varhaiskasvatusjohtaja
Raili Liukkonen

Marianna Ruonala
Kansliapäällikkö
Marianna Ruonala