Kansainvälinen toiminta

Ystävyyskaupungit

Kotkan kaupungilla on 10 ystävyyskaupunkia:

Landskrona Ruotsi 1940  
Glostrup Tanska 1947  
Fredrikstad Norja 1950  
Tallinna Viro 1955  
Greifswald Saksa 1959Esittelyvideo 2016
Gdynia Puola 1961  
Lyypekki Saksa 1969  
Kronstadt Venäjä 1993  
Klaipéda Liettua 1994  
Taizhou Kiina 2001  

 

Lisäksi kaupungilla on yhteistyösopimuksia Pietarin kaupungin ja Pohjois-Tallinnan kaupunginosan kanssa sekä koulutusalan yhteistyösopimuksia Pietarissa, Viipurissa ja Tallinnassa sijaitsevien oppilaitosten välillä.

Kansainvälisen toiminnan yhdyshenkilö

Kaupunginsihteeri
Raino Hassinen
Puh. +358 5 234 4206
Gsm. +358 44 702 4215
sähköposti: etunimi.sukunimi@kotka.fi

Yhteistyöverkostot

Kaupunki on jäsenenä kansainvälisissä järjestöissä, kuten UBC (Itämeren kaupunkien liitto) ja Suomalais-venäläisessä kauppakamarissa; HaminaKotka Satama Oy on jäsenenä lukuisissa ylikansallisissa logistiikka-alan järjestöissä, Baltic Ports -organisaatiossa sekä Saksalais-suomalaisessa kauppakamarissa. Kotkan Energia Oy on jäsen Energie-Cités -organisaatiossa.

Vuonna 1999 Kotkaan perustettiin Pietarin yrityskontaktikeskus Bizkon, joka toimii Pietarin kaupungin elinkeinoelämän edustustona Suomessa ja samalla välittäjänä EU:n markkinoiden ja Pietarin elinkeinoelämän välillä.

Helsinki-keskus Pietarissa
Helsinki - Tampere - Kotka

Kotkan kaupunki on mukana Cursor Oy:n kanssa kaupunkisuhteita, viestintää ja suomalaisten kaupunkien elinkeinopoliittisia tavoitteita Pietarissa ja Luoteis-Venäjällä edistävässä Helsinki-keskuksessa Pietarissa. Yhteistyökumppanina Helsingin perustamassa edustustossa on myös Tampereen kaupunki seudullisine kumppaneineen.

Tavoitteena on voimavaroja yhdistämällä ja toimintaa koordinoimalla vahvistaa kaupunkien toimintaa Pietarin ja Luoteis-Venäjän yhteistyöverkostojen kanssa. Yhteistyön keskeisiä teemoja ovat liikenneyhteydet, logistiikka ja autoteollisuus, yhteistyö tutkimuksen ja kulttuurin alueilla, matkailu ja kulttuuri sekä viestintä- ja mediayhteydet.

Helsingin, Tampereen ja Kotkan keskeisiin tavoitteisiin Helsinki-keskuksen toiminnan piirissä sisältyy yhteistyön tiivistäminen myös Pietarin kaupunginhallinnon kanssa.

Kuvassa Helsingin kaupunginjohtaja Jussi Pajunen, Tampereen pormestari Timo P. Nieminen ja Kotkan kaupunginjohtaja Henry Lindelöf.