Kauas pilvet karkaavat - elämänmyönteinen tarina kaupunginteatterissa

Aki Kaurismäen ja Jarno Kuosan kirjoittama musiikkinäytelmä ”Kauas pilvet karkaavat” sai ensi-iltansa Kotkan kaupunginteatterin suurella näyttämöllä 9. syyskuuta.

Pia Lunkan ohjaamassa näytelmässä ravintolan hovimestari Ilona ja bussikuski Lauri ovat aviopari, joka elää vaatimatonta mutta onnellista arkea. Heidän elämänsä saa uuden suunnan, kun suhdannevaihteluiden seurauksena molemmat menettävät työnsä. Pariskunnan on arvioitava uudelleen paikkansa yhteiskunnassa, jota talouden tuulet riepottelevat.

”Kauas pilvet karkaavat” kuvaa ihmisiä kaurismäkeläisellä nostalgialla ja huumorilla, joka on tunnistettavaa ja samalla armollista. Näytelmän ihmisissä elävät toivo, arvokkuus ja ylpeys, jotka kantavat heitä arjen kaamoksen läpi.
Näytelmä on elämänmyönteinen tarina unelmista ja kyvystä luottaa omaan itseensä ja ympäröiviin ihmisiin tilanteessa, jossa yhteiskunnan rattaat narisevat.

Näytelmän musiikki on tuttua Kaurismäen elokuvista: iskelmää, tangoa ja ikivihreää. Tunnelmaan johdattavat artistinimet Topi Sorsakoski & Agents, Georg Ots, Rauli Badding Somerjoki, Marko Haavisto & Poutahaukat ym.
Rooleissa ovat Eeva Hautala, Osku Haavisto, Anne Niilola, Juho Markkanen, Antti Leskinen, Lise Holmberg, Kari Kukkonen, Jyri Ojansivu ja Ella Mustajärvi.

Musiikin sovitus on Ari Ismälän, joka toimii myös kapellimestarina orkesterissa, jossa soittavat Harri Heininen, Joonas Mäki ja Wiljami Salminen.
Näytelmän visualisointi on Essi Santalan, pukusuunnittelu Anne Hannulan, äänisuunnittelu Kaj Gyntherin ja koreografia Karoliina ja Kari Kiiskin.

https://www.kotkanteatteri.fi/ohjelmisto/kauas-pilvet-karkaavat/
 

 

 

 

Etusivulle