Valtuusto hyväksyi uudet tonttihinnat

Kotkan kaupunginvaltuusto hyväksyi kokouksessaan 9.6. kaupungin tonttien varausperusteet sekä tonttihinnoittelun kaupunginhallituksen ja kaupunkisuunnittelulautakunnan ehdottamalla tavalla.
Päätöksen myötä kaupungin tonttihinnoitteluun tulee noin 35 prosentin korotus omakoti- ja rivitalotontien osalta. Kerrostalotontit Kotkansaarella luovutetaan edelleen käyvän hinnan mukaan ja samaan hinnoitteluperiaatteeseen lisätään Katariina, Hovinsaari ja Karhula. Muissa kaupunginosissa kerrostalotonttien hinnat ovat n. 30 % yli alueen ARA-hinnan.
Teollisuustonttien osalta korotus on n. 10 % ja uuteen hinnoitteluluokkaan tulevat liike-, toimisto- ja ympäristöhäiriöitä aiheuttamattoman teollisuuden tontit, joiden hinta on kaksinkertainen alueen teollisuustonttiin nähden.

Päätös syntyi äänestyksen jälkeen lukemin 38-12, kun Vasemmistoliiton valtuustoryhmä ja kaksi perussuomalaisten edustajaa olisivat halunneet, että vuokria olisi korotettu vähemmän ja kaikkien tonttien hinnoittelussa olisi otettu huomioon Räskin asuntoalueen tapaan rakennusten energiankulutus.
Sitä ennen lisäksi SDP:n ja Perussuomalaisten edustajat olisivat halunneet palauttaa asian uudelleen valmisteltavaksi, mutta palautusesitys hävisi äänin 14-37.
 

Tonttien varausperusteet ja hinnoitteluesitys ovat liitteenä.

Kaupunginvaltuuston esityslista löytyy osoitteesta www.kotka.fi/esityslistat