Lidlin tontille vihreää valoa myös kaupunginhallituksessa

Kotkan kaupunginhallitus esittää kaupunginvaltuustolle, että Kotka hyväksyisi Lidl Suomi Ky:n tarjouksen Sutelassa, Prisman liikekeskusta vastapäätä olevasta tontista ja myisi tontin Lidlille 1,1 miljoonalla eurolla. Kaupunginhallituksen päätös syntyi 7.8. pidetyssä kokouksessa yksimielisesti.

Kotka järjesti Sutelaan kaavoitetuista liiketontista avoimen tarjouskilpailun alkukesällä. Useampi yritys valmisteli tarjouksen jättämistä, mutta lopulta Lidl oli ainoa tarjouksen jättänyt.
Sutelan Lidl-myymälä on tarkoitus avata vuoden 2018 joulumyyntiin. Myymälä työllistää valmistuttuaan arviolta kolmisen kymmentä työntekijää.

Myymälä tulee olemaan Lidlin uuden myymäläilmeen mukainen. Myyntipinta-alaa on suunniteltu olevan noin 1 400 m2. Karhulan myymälä jatkaa nykyisellään.
”Asiakkaat ovat toivoneet lisää kilpailua alueen ruokakauppatarjontaan ja olemme iloisia voidessamme vastata tähän kysyntään. Uusi myymälä palvelee sekä Länsi-Kotkan asukkaita että moottoritietä matkaavia”, kertoo Toni Koskinen, Lidlin Etelä-Suomen kiinteistötoimiston päällikkö.

Kaupunkisuunnittelujohtaja Markku Hannosen mukaan Sutelan liiketontit on kaavoitettu hyödyntämään uutta moottoritietä ja vahvistamaan Sutelan kaupallista aluetta. Liikenteellinen saavutettavuus on poikkeuksellisen hyvä, ja alue on hyvin tunnettu entuudestaan Prisman ansiosta.

Kaupunginhallituksen esityslista on luettavissa osoitteessa www.kotka.fi/esityslistat