Kotka myy Kaakon Taitoan osakkeet

Kotkan kaupunginvaltuusto päädä maanantaisessa (7.4.) kokouksessaan, että kaupunki myy omistamansa Kaakon Taitoa Oy:n osakkeet (34,08 %) Kunnan Taitoa Oy:lle 681000 euron kauppahinnalla.
Kunnan Taitoa Oy osti 2011 vuoden alkupuolella osake-enemmistön (51%) Seutulaskenta Oy:stä, jonka nimi on sen jälkeen muutettu Kaakon Taitoa Oy:ksi.
Osakekaupan yhteydessä myyjien (Kotkan kaupunki ja Carea) kanssa sovittiin, että Kunnan Taitoa Oy:n osaomistus yhtiössä on välivaihe, jonka jälkeen yhtiö pyritään fuusioimaan osaksi Kunnan Taitoaa.
Suoran paikallisen omistuksen tarkoituksena oli varmistaa Kotkan kaupungin ja Carean talous- ja henkilöstöhallinnon palvelut siinäkin tilanteessa, jos Kunnan Taitoa Oy ei syystä tai toisesta osoittaisi toimintakykyään. Tämä tarve on nyt poistunut, sillä Kunnan Taitoa Oy on kahden vuoden aikana laajentunut aidosti valtakunnalliseksi toimijaksi, jonka oma talous ja toimintakyky on vakaalla pohjalla.
Kunnan Taitoa pyrkii nyt yksinkertaistamaan konsernirakennettaan ja on keskustellut Kaakon Taitoa Oy:n muiden omistajien kanssa omistusosuutensa kasvattamisesta 100 prosenttiin ja Kaakon Taitoa Oy:n fuusioimisesta Kunnan Taitoaan.
Henkilöstöä fuusiossa kohdellaan samaan tapaan kuin liikkeenluovutuksessa eli henkilöstön edut eivät fuusion myötä muutu.
Osakekaupat pyritään tekemään kevään 2014 aikana ja fuusio toteutetaan 1.1.2015.