Kotka lainaa tytäryhtiöilleen

Kotkan kaupunki on myöntänyt lainoja tytäryhtiöilleen HaminaKotka Satama Oy:lle ja Kotkan Energia Oy:lle.
Kaupunginvaltuusto päätti kokouksessaan 11.12. aiemmin hyväksytyn sijoitussuunnitelman mukaisesti sijoittaa osan varoistaan antamalla konserniyhtiöille lainaa investointeja varten.
Konsernin sisäiset lainajärjestelyt ovat mahdollisia tämän vuoden aikana toteutetun Kymenlaakso Sähkön osakkeiden myynnistä syntyneistä varoista.

HaminaKotka Satama Oy:lle myönnettiin yhtiön investointeihin 30 miljoonan euron laina, jonka laina-aika on 30 vuotta ja korko 2,50 %.
Kotkan Energialle myönnetyn investointilainan suuruus on viisi miljoonaa euroa ja sen laina-aika on viisi vuotta ja korko myös 2,50 %.

Lisäksi energiayhtiölle myönnettiin pääomalainaa viisi miljoonaa euroa. Laina-aika on 10 vuotta ja korko 4,50 %. Tämän lainan myöntämisestä valtuustossa jouduttiin äänestämään, kun valtaosa Vasemmistoliiton valtuutetuista, kaksi Vihreiden valtuutettua ja ainoa Keskustan valtuutettu olisivat halunneet korvamerkitä kyseiset viisi miljoonaa sisäilmaongelmaisten kotkalaiskoulujen ja muiden rakennusten korjaamiseen. Laina kuitenkin myönnettiin energiayhtiölle äänin 42-9.

Lisämäärärahoja
lautakunnille

Valtuusto myönsi kokouksessaan myös lisämäärärahoja eri lautakunnille.
Sosiaali- ja terveyslautakunnalle myönnettiin lisämäärärahaa toimintakulujen ylittymiseen 2 600 000 euroa ja elinvoimalautakunnalle lisämäärärahaa 100 000 euroa sekä tuloarvion tarkistusta 400 000 euroa toimintakatteen ylittymiseen.
Lisäksi kaupunkirakennelautakunnan sitovaa toimintakatetta tarkistettiin 776 400 euroa pienemmäksi, jolloin uusi toimintakate on 13 439 637 euroa.

Kaupunginvaltuuston esityslista on luettavissa osoitteessa www.kotka.fi/esityslistat