Kaupunki lahjoittaa Jäppilän koulun kyläyhdistykselle

Kotkan kaupunki lahjoittaa Jäppilän koulun rakennukset Länsi-Kymin Kylät ry:lle. Kaupunginhallitus päätti asiasta kokouksessaan 31.10.

Länsi-Kymin Kylät -yhdistys on pyytänyt kaupungille lähettämällään kirjeellä, että Kotka lahjoittaisi yhdistykselle Jäppilän koulurakennukset käytettäväksi kyläläisten yhteiseen käyttöön.
Länsi-Kymin Kylät ry on 2013 perustettu kyläyhdistys, jonka toiminta-alueena on Pernoon, Jäppilän, Kurittulan ja Kaukolan kylät. Yhdistyksen tarkoituksena on mm. edistää kylien elinvoimaisuutta, asukkaiden viihtyvyyttä, kulttuuri- ja harrastustoimintaa ja yhteistyötä.

Yhdistys on suunnitellut remontoivansa vanhaan koulurakennukseen liikunta- ja juhlasalitilan sekä keittiö- ja sen aputilat. Uudempaan koulurakennukseen on tarkoitus sijoittaa kerho-, kokous- ja harrastustiloja.
Lisäksi uudemmassa koulurakennuksessa sijaitsevat asunnot on tarkoitus kunnostaa ja vuokrata asuntokäyttöön. Yhdistys kattaa rakennusten käyttökulut asuntojen vuokratuloilla ja tilojen käyttömaksuilla.